David Claverol s’entrega a la policia per les irregularitats comptables a la Fundació Tutelar

L’expresident de la Fundació Privada Tutelar, David Claverol, s’ha entregat a la policia dilluns a primera hora de la tarda després de mesos fora del país arran de la denúncia per irregularitats comptables el passat mes d’agost.

Claverol havia de respondre per l’apropiació de prop de 23.000 euros de l’entitat. Es tractava de reintegraments sense justificació que van fer saltar les alarmes i interposar una denúncia a la fiscalia.

El primer reintegrament era del 31 de maig, quan encara era secretari del patronat de la fundació. A final de juliol va ser quan Claverol va fer reintegraments de comptes de la fundació que no eren els ordinaris. També va cobrar una factura emesa al seu nom teòricament com a compensació per les hores de dedicació a l’entitat, una circumstància que mai s’havia produït en la història d’un organisme sense ànim de lucre.

Claverol va retornar els diners uns dies després i la Fundació va recuperar la normalitat econòmica, mentre la via penal continuava oberta. Però Claverol no va presentar-se per respondre sobre aquesta qüestió i es va decretar un ordre de recerca i captura. Ara, mesos després ha decidit tornar al país i entregar-se.

En el moment que es van detectar les irregularitats, l’expresident de la fundació va ser destituit de forma fulminant. Josep Rodríguez l’ha substituït en el càrrec.