baroEl cònsol major de la Massana, David Baró, és partidari que els comuns tinguin llibertat per decidir a què destinen els diners de les transferències del Govern. Així ho ha manifestat en una entrevista al programa Ara i Aquí de RNA en què ha defensat la necessitat que els comuns puguin gestionar els diners com creguin convenient, sense una ràtio preestablerta. De fet, aquest és un dels temes que es posaran sobre la taula el proper dia 19 en la reunió que els comuns mantindran amb el Govern per parlar sobre la delimitació de competències i la Llei de transferències.

David Baró s’ha mostrat optimista de cara a la reunió que mantindran els comuns amb el Govern el proper dia 19 i en aquest sentit ha dit que ‘les dues bandes ens hem de mentalitzar que farem un pas endavant’. A més, ha assenyalat que les formes seran importants i que el debat ha de ser ‘sincer, franc i lleial’.

El cònsol de la Massana creu que es podrà arribar a un consens perquè en el treball previ fet per tots els comuns ‘no vam notar cap problemàtica’. A més, ha afegit que hi ha una gran part de serveis amb els quals s’ha d’arribar a un acord com el transport públic, que s’hauria de centralitzar a nivell nacional. De fet, Baró ha assenyalat que a nivell de competències tots ofereixen serveis similars i que aquest va ser un error ‘al seu dia’ quan semblava que totes les corporacions competien per tenir els mateixos serveis.

Pel que fa a les transferències, Baró considera que els comuns haurien de tenir més llibertat a l’hora de decidir a què destinen els diners, sense que hi hagi una ràtio preestablerta. De fet, aquesta qüestió es plantejarà durant la reunió malgrat que en un principi s’hagin centrat més en el debat sobre la delimitació competencial.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada