rotonda-escaldes2Aquest vespre, entre les sis i les vuit, per fi es podrà circular per la nova rotonda de la sortida nord d´Escaldes-Engordany. Fins aleshores, els operaris s´afanyen a enllestir els últims detalls, com ara pintar el paviment, col·locar l’enllumenat i el clavegueram. L´espectacular punt rodó permetrà que els vehicles puguin canviar de sentit a la sortida de la parròquia i és previst que, en el futur, sigui el punt de sortida d´un nou vial.

Un vial que està projectat al pla d´urbanisme de la parròquia però que, ara per ara, no se sap ben bé quan es podrà dur a terme. En tot cas, la intenció és que la utilitat d´aquest punt rodó vagi més enllà de permetre un canvi de sentit als vehicles.

La nova rotonda volada a 30 metres sobre el riu, per les seves grans dimensions, s´ha hagut de fer guanyant terreny a la muntanya. A més, té algunes característiques tècniques força curioses. La més destacada és que està sustentada sobre un tetràpode que surt de la mateixa roca al marge del riu. Una estructura amb forma de baldufa, literalment incrustada a la pedra, d’on surten els quatre pilars que la suporten.

Les obres havien de finalitzar inicialment l´abril del 2011, però no serà una realitat fins a cinc anys després de la seva adjudicació. Un retard que el Govern ja ha deixat clar que penalitzarà amb una important multa econòmica a la concessionària, per considerar-lo injustificat.

Fins a aquest vespre, quan és previst que s´obri a la circulació, els treballadors estan acabant de pintar la calçada, col·locar l´enllumenat i altres detalls finals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada