fallaireAquest dimarts, dia 4 de març, se celebra, a la Casa Comuna d’Andorra la Vella, la darrera reunió general de representants de les poblacions pirinenques participants a la candidatura per optar a la inclusió del bé cultural del conjunt de les Festes del Foc del solstici d’estiu – Falles, Haros i Brandons – a la Llista representativa del Patrimoni immaterial per part de la UNESCO, impulsada des d’Andorra la Vella i capitanejada pel Comú de la parròquia.

Hi assistiran quatre representants de l’Associació Fallaires d’Andorra la Vella, un representant dels fallaires d’Isil, quatre de la Mairie de Luchon, cinc de l’ajuntament de Sahun (Saüne) – en representació de la Ribagorça aragonesa -, un participant de l’ajuntament de Vilaller – en representació de la comarca de la Ribagorça catalana – i una persona procedent del poble d’Isil, a la Val d’Aran.

Presidiran aquesta reunió general de treball el coordinador de la candidatura, Joan Reguant, el director de la Comissió Nacional Andorrana per la UNESCO, Jean Michel Armengol i, en representació del Comú de la Parròquia d’Andorra la Vella hi assistirà el director d’Arxius, Recerca i Patrimoni de la corporació, Albert Villaró, en representació de la Cònsol Major.

La reunió conjunta començarà a les 10.00 hores i es dividirà en dues sessions, de matí i tarda – de 10.00 a 13.30 hores i de 15.30 a les 18.00 hores -.

Durant la pausa del migdia, tots els assistents dinaran plegats en un àpat ofert pel Comú d’Andorra la Vella.

És previst que, a dos quarts d’onze del matí, la cònsol major, Rosa Ferrer, acompanyada del ministre Cultura, Albert Esteve, saludi el conjunt dels assistents a la reunió i els doni la benvinguda.

 Xarxa Transpirinenca de Comunitats de Fallaires

S’hi informarà de les gestions realitzades des de l’última reunió de treball, que va tenir lloc a Sahún, així com de la previsió de calendari fins al lliurament de la candidatura. Es repassarà l’estat del formulari de sol·licitud i s’hi aportarà les esmenes i correccions que escaigui i, alhora, es revisaran els “documents de prova” que s’adjuntaran al formulari. S’exhibirà el vídeo il·lustratiu comentat, muntat a Andorra la Vella, que formarà part del dossier i es procedirà a l’anàlisi de possibles estratègies i iniciatives per al manteniment de la Xarxa Transpirinenca de Comunitats de Fallaires.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada