“Dalí. La Divina Comèdia”, exposició al Centre d’Art d’Escaldes-Engordany

dali

El Centre d’Art d’Escaldes-Engordany presenta l’exposició “Dalí. La Divina Comèdia”, que reuneix un conjunt de 100 xilografies que Salvador Dalí va realitzar entre 1959 i 1963 per il·lustrar una edició de la Divina Comèdia de Dante, el famós poema creat per l’escriptor italià en el segle XIV que va suposar un punt d’inflexió entre el pensament medieval i el Renaixement. L’exposició es pot visitar fins al 27 de setembre.

Aquest dijous 16 de juliol comencen les primeres sessions de visites nocturnes que seran a les 20.30 i a les 22h. Aquestes sessions són guiades i gratuïtes, però cal reservar al telèfon 802255 o a centreart@e-e.ad.

En aquesta obra, Salvador Dalí fa un homenatge als grans mestres de la pintura: Rafael, Vermeer, Velázquez o Miquel Àngel, mantenint el seu llenguatge vinculat amb el surrealisme. Destaca pel seu domini tècnic i incorpora elements iconogràfics dalinians. La il·lustració de la Divina Comèdia va sorgir com un encàrrec del Govern italià amb motiu de la commemoració del 7è centenari del naixement del poeta.

Dalí va realitzar un centenar d’aquarel·les, 33 per cada cant del poema: paradís, purgatori i infern, més una obra introductòria. Poc després se li va retirar l’encàrrec, tot i així Dalí va continuar treballant i va realitzar la sèrie de gravats en fusta i que ell mateix va definir com un dels projectes més importants de la seva carrera. Salvador Dalí (Figueres 1904–1989) és un dels artistes de referència de l’art contemporani, autor prolífic i imaginatiu.Destaca la seva exquisida tècnica per crear somnis surrealistes i obsessions dalinianes.