Una barreja de tensió i satisfacció es podia entreveure en el comentari d’Albert Llovera, després de sortir de la dutxa que té a l’assistència, poc abans d’iniciar l’etapa d’avui: “Hem passat la nit a les dunes de Fiambalá, de matinada hem pogut treure el camió de la sorra i ens hem dirigit amb el temps més que just al campament de La Rioja per passar el control horari de sortida de la següent etapa. Ho hem aconseguit! “. Per a l’equip del Tatra 521 serà una jornada molt llarga, dura i que hauran d’afrontar sense temps a recuperar-se: “Hem passat el control de sortida i després hem donat mitja volta per revisar la mecànica. Després de la bolcada d’ahir aquesta revisió era inevitable. Sortim amb moltes ganes de poder superar una jornada que serà molt però que molt llarga”.

Encara que les dunes han quedat enrere, les dificultats segueixen molt vives en el Dakar 2016. La 12a etapa entre La Rioja i Sant Joan, amb un recorregut de 712 km i 431 km contra el crono, és una etapa catalogada com a molt variada en la qual els pilots hauran de superar trams molt tècnics amb el sempre molest fesh-fesh, amb zones molt ràpides en la qual els marcadors tornaran a pujar a velocitats de tres xifres. La climatologia pot resultar, una vegada més, una dificultat afegida a tots els presents en aquest escenari.

Pel que s’ha pogut veure durant el desenvolupament d’aquesta 12a etapa, la nit en les dunes de Fiambalá ha estat un gran revulsiu per a l’equip Bonver Dakar Project. Sortint des de la 40a posició han anat superant rivals fins a arribar al CP2 de l’etapa (WP7) en la 29a posició i amb possibilitats de seguir cap a davant ja que les diferències amb els rivals que el precedien rondaven els 10’.

En la part final de la jornada la trajectòria a l’alça es va mantenir fins que, en l’últim WP, concretament entre el 9 i 10, va perdre 20’ i escaig, respecte al temps dels seus rivals directes, que van resultar determinants en la pèrdua de diverses posicions en la classificació parcial de l’etapa.
Al final l’equip Tatra 521 va creuar l’arribada en la 32a posició amb un temps de 8h20’24” a 2h48’47” dels guanyadors, l’equip rus Nikolaev-Yakovlev-Rybakov i el seu Kamaz. Gerard de Rooy segueix sent el líder indiscutible de la categoria.

I demà penúltima jornada de la present edició del Dakar. Els que segueixin en carrera hauran de superar una altra etapa de llarg recorregut. en concret 866 km, entre Sant Joan i Vila Carlos Paz. Cal esmentar que la major part del traçat es farà per asfalt (enllaç). L’especial cronometrada (267 km per als camions) està situada en la part final del recorregut.

Fa deu dies Llovera-Gotlib-Marianec van patir un veritable calvari per arribar a l’esmentada localitat argentina, esperem que en aquesta ocasió tot es desenvolupi de manera més favorable.

Per la seva part Cristian España ha fet públic un vídeo on analitza la seva participació i els motius de la seva retirada d’aquest Dakar 2016.

Text: Fotoesport / Redacció

Imatge: Blai Jané

12 comentaris

  1. Quants més idiomes parlem més riquesa tindrem, no?

 1. 1. En cap lloc posa que tingui que comentar en catala.
  2. Amb el Cristian que conec desde ben petits parlem en castella
  3. Es l’ ultima vegada que comento res a forum.ad ja que penso treure-la del meu fecebook despres de compartir aquesta resposta que m’acabeu de donar

  1. Hola Jordi, nosaltres no hem contestat res, ho ha fet un altre lector amb el que, pel fet de publicar-ho, no hem de compartir l’opinió. Gràcies

 2. I no ho pots dir en català, o els “huevos” són més grossos en castellà?

 3. Tiooo te lo voy a decir bien clarito: tienes mas huevos que un toro!!! Lo has hecho de puta madre!!! Ahora a preparar el proximo dakar!!!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada