DA votarà en blanc a la secretaria de la Sindicatura i pensa que l’oposició s’hauria d’haver posat d’acord

Els consellers generals demòcrates votaran en blanc, el proper dijous, en l’elecció de la secretaria de la Sindicatura. Tal com ha explicat el president del grup parlamentari, Ladislau Baró, aquesta ha estat una decisió que s’ha pres amb el suport de la gran majoria dels membres del grup perquè pensen que els qui s’haurien d’haver posat d’acord en l’elecció són els dos grups de l’oposició. El que sí que tenen clar des del grup demòcrata és que aquest lloc ha d’estar ocupat per algú de l’oposició per mantenir la pluralitat a la Sindicatura, i per això ni han presentat ni presentaran cap candidat.

El president del grup parlamentari demòcrata, Ladislau Baró, ha indicat que per pluralisme consideren que la segona secretaria de la Sindicatura ha d’estar ocupada per un membre de l’oposició. Per aquest motiu van decidir no presentar cap candidat demòcrata, i opinen que ‘el que hauríem volgut és que el grup parlamentari socialdemòcrata i el grup mixt s’haguessin posat d’acord en un candidat’. Com que no ha estat així, els demòcrates volen mantenir-se neutrals i per això, després de la deliberació del grup parlamentari van decidir votar en blanc.

Sobre la possibilitat que algun conseller es decanti per alguna de les dues candidates, Sílvia Bonet o Rosa Gili, el president del grup demòcrata opina que ‘no entra dins les previsions’, ja que es va decidir conjuntament prendre aquest posicionament i no votar-ne cap.

Si tot va segons el previst, les dues candidates empatarien amb els tres vots del seu grup cada una, i per tant, el Reglament del Consell estableix que seria nomenada la candidata més jove, que en aquest cas és la consellera general socialdemòcrata Rosa Gili.

TOTES LES NOTÍCIES