arbitratge-1

El grup demòcrata ha presentat la proposició de llei d´arbitratge. Una figura jurídica que vol agilitar la justícia en les disputes en l´àmbit mercantil. Estableix l´obligatorietat d´un àrbitre jurídic que pot estar acompanyat d´altres d’especialitzats. També que les decisions arbitrals són inapel·lables.

Els demòcrates volen agilitar els tràmits judicials en l´àmbit mercantil a través de l´arbitratge, una figura fins ara inexistent a Andorra. Per utilitzar aquest procediment cal que totes dues parts el vulguin. Les seves decisions són vinculants i inapel·lables. La consellera demòcrata Sílvia Calbó ja indicat que cal, com a mínim, un àrbitre que sigui jurista, per bé que el poden acompanyar d´altres que no ho siguin. Ha explicat que si el conflicte rau en un tema molt tècnic es pot nomenar un jurista i un enginyer especialista.

Els demòcrates creuen que en els casos entre petites empreses la Cambra de Comerç podria ser un bon àrbitre, si bé no té per què ser l´únic. Els àrbitres actuarien com a primera instància judicial i qui executaria la sentència seria la segona instància. D´acord amb el text, a més, Andorra podria arbitrar en conflictes entre empreses estrangeres.

D´altra banda, i segons ha pogut saber RTVA, el grup demòcrata es planteja presentar el codi de relacions laborals al mateix temps que el Govern entri a tràmit parlamentari el projecte de llei de reforma dels complements de jubilació.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada