Ladislau Baró ha recordat que el programa electoral de Demòcrates per Andorra incloïa una ‘modernització’ del dret civil i la ‘positivització del mateix’ i que s’ha començat a treballar en aquest àmbit en matèria de successions i família. Seria, doncs, emmarcat en una modificació àmplia del ‘dret de família’ on, per al grup parlamentari demòcrata, tindria cabuda donar resposta ‘a la problemàtica de les unions i matrimoni entre persones del mateix sexe’, segons ha explicat el seu president. Tot i reconèixer que ‘encara no s’ha fet una feina rigorosa en aquesta qüestió’ amb la resta de grups parlamentaris, Baró s’ha mostrat convençut que l’acord ‘hi pot ser’, tot trobant una ‘fórmula compatible amb el Coprincipat i la Constitució’, un element ‘important’ per als demòcrates.

Ladislau Baró ha avançat que, tot i l’avís del grup parlamentari socialdemòcrata de tirar endavant una iniciativa legislativa en cas que no hi hagi un acord previ per legalitzar el matrimoni entre persones del mateix sexe, el seu grup parlamentari proposarà incloure respostes a aquesta problemàtica integrades en una modificació més àmplia del dret de família. El president dels demòcrates al Consell General ha insistit que estan treballant ‘seriosament’ en el tema i que es van mantenir reunions profitoses entre els grups parlamentaris i els advocats que han impulsat la reforma per avançar en aquesta qüestió.

Baró ha matisat, això sí, que les seves línies de treball impliquen intentar fer compatible una ‘equiparació efectiva clara dels drets’ de les persones homosexuals amb ‘trobar una fórmula per fer-ho compatible amb la defensa del Coprincipat i de la Constitució’. Una dificultat que se suma al possible conflicte sobre el nom que es donaria a aquestes unions. En aquest sentit Baró creu que, ‘si no ens encallem en qüestions nominals, l’acord hi pot ser’, en referència al fet que, als altres grups parlamentaris la paraula matrimoni no els plantejaria problemes per ‘fer-la servir per a les dues modalitats d’unions’.

Tot i això, el president del grup demòcrata no ha descartat que ‘si veiéssim que l’elaboració de tot el dret de família és massa complexa anéssim a buscar una solució només per a aquest tema’, és a dir una proposició de llei específica, però que prefereixen abordar-la integrada en les modificacions del dret de família. En cas d’anar a una solució individual Baró ha reconegut que ‘ja veuríem si som capaços de posar-nos d’acord’ recordant que això passaria per la qüestió del nom.

1 comentari

  1. A l’aquest li picaran la creta des de palacio

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada