da-carrecs-electes

Demòcrates per Andorra (DA) ha celebrat aquest dilluns al vespre una reunió amb presència dels càrrecs electes, membres de l’executiva i membres de les candidatures per tal de tancar files al voltant de l’afer BPA i els diferents casos que han afectat la imatge del partit. El secretari general del partit, Eric Jover, ha indicat que es volen centrar en els projectes de país que afecten el dia a dia dels ciutadans, i ha criticat el “soroll mediàtic que està institucionalitzat per alguns partits”, assegurant que “ells sabran a quin joc juguen però jo crec que això desvaloritza la política del país”.

En el mateix sentit s’ha expressat Marc Ballestà com a portaveu del grup parlamentari, que ha indicat que amb l’afer de Meritxell Mateu es va actuar d’acord amb les informacions i els fets que es van anar succeint, alhora que lamentat que l’oposició estigui tant poc centrada en els aspectes que realment importen al nostre país. Des del Govern, la ministra Sílvia Calvó ha dit que en l’acte s’ha demostrat que estan preparats per afrontar tot el que pugui anar sortint, i que la seva obligació és ser transparents i donar explicacions quan calgui, “sense desconcentrar-nos dels projectes que són importants”.

Demòcrates per Andorra ha escenificat aquest dilluns la seva voluntat de passar pàgina de l’afer BPA i de centrar-se en les reformes necessàries per al dia a dia dels ciutadans en un acte amb la participació dels càrrecs electes, membres de l’executiva i integrants de les llistes electorals dels darrers comicis.

L’objectiu de DA és posar l’accent en la feina que s’està fent des del Govern, els comuns i el grup parlamentari i, tal com ha indicat Marc Ballestà com a portaveu del grup parlamentari, els reptes són la reforma sanitària, la reforma de la funció pública i l’acord d’associació amb la Unió Europea. En canvi, volen passar pàgina de “tots els afers que estan enrarint el clima polític actual” ja que asseguren que el cas BPA ja està en vies de la resolució final, i “tot el soroll mediàtic que tenim ja està judicialitzat”.

El secretari general de la formació, Eric Jover, preguntat per si el partit aguantaria una nova sotragada, ha dit que tota la gent que “hem fet un pas endavant per ser càrrecs públics hem de ser responsables, i pensar que el projecte està per sobre de les persones”. En aquest sentit, considera que el projecte de DA “és el millor que té aquest país, cada cop n’estic més convençut quan veig com actuen els altres partits”. De fet, considera que el soroll mediàtic està institucionalitzat per alguns partits polítics, un camí que ha qualificat de “sinuós i que no ens porta enlloc”, i que desprestigia la política que s’està fent a Andorra.

Pel que fa a la dimissió de Meritxell Mateu, Ballestà ha indicat que van actuar d’acord amb les informacions i els fets que es van anar succeint, tot i que “malauradament el final va desembocar en la renúncia de la nostra companya”. Per tot plegat, el conseller general s’ha mostrat convençut que la ciutadania pot estar tranquil·la per la resta de consellers.

Quant a la pregunta feta per Liberals d’Andorra sobre si hi ha més càrrecs electes relacionats amb la societat Landstreet, Ballestà ha dit que “aquesta informació no la sé ni crec que sigui important ara mateix”, mentre que la ministra Sílvia Calvó ha afegit que estan preparats per tot el que pugui sortir, i que donaran les explicacions que convinguin perquè en tenen l’obligació com a càrrecs públics, tal com ha fet el ministre Xavier Espot i com ha anunciat que farà el ministre Jordi Alcobé quan hagi recopilat tota la informació pertinent.

(Text i foto: ANA)

2 comentaris

  1. DA vol saltar pàgina de BPA ??.
    Hi han dotzenes de querelles per l’espoli, i volen saltar pàgina ??.
    Això no és el joc de Monopoly, que l’hora acordada s’atura la partida.
    Aquí hi han molts clients reals amb diners reals travats, i tot degut a decisions que ells ja saben.
    Per desgràcia de molta gent, la partida (i la pàgina) no s’ha acabat, senyors.

  2. Que alguien les diga que para pasar pagina no se puede dejar a medio, y luego ahora que la cosa se pone interesante y queremos ver como termina el capitulo, o es que mientras no salian sus representantes era divertido y ahora ya no es ?ahora asta final que salte todo lo que esta por salir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada