calvo adellach 1
El grup demòcrata ha fet 91 esmenes a la proposició de llei de cooperatives presentada pel Partit Socialdemòcrata. DA diu que és una llei que no està ben feta perquè no s´ha tingut en compte el marc legislatiu. Els taronges tampoc estan d´acord amb les bonificacions fiscals que preveu el text inicial dels socialdemòcrates.
 
Tot i detectar-hi mancances importants tant de forma com de contingut, els demòcrates creuen que la llei pot ser bona per a l´economia. En primer lloc, els demòcrates critiquen que el text s´hagi fet des d´una òptica espanyola, sense tenir en compte el marc andorrà. I bona part de l´esmenes van encaminades a corregir aquest aspecte. “Entenem que no és seriós”, ha assegurat la consellera demòcrata Olga Adellach. No posa en dubte la professionalitat “de la gent que l’ha treballat” però considera que “el grup parlamentari socialdemòcrata els hauria d’haver informat del funcionament del marc legislatiu i les normes que es refereixen a societats”.
 
Una de les discrepàncies principals de fons són les bonificacions fiscals per a les cooperatives, que el grup de DA vol eliminar. Segons la consellera Sílvia Calvó, “podia obrir una porta al frau i a que certes societats anònimes actuals apostessin per la figura de la cooperativa per eludir les obligacions fiscals”. 
 
Les esmenes dels demòcrates també preveuen un règim sancionador i mesures per reforçar la seguretat jurídica, a banda d´altres destinades a ajudar la viabilitat de la cooperativa en situacions de dificultat econòmica.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada