DA tornaria a guanyar les eleccions si es fessin ara

L’enquesta política del CRES estableix que si ara hi hagués eleccions generals, DA tornaria a imposar-se i després quedarien el PS i els liberals. S’ha de matisar que prop de la meitat dels sondejats no ha dit a qui votaria. El director del CRES afirma que hi ha un important vot ocult i que afecta, sobretot, els simpatitzants dels liberals.

Entre els més de 800 andorrans sondejats pel CRES la intenció de vot en unes eleccions generals no és massa diferent a la dels comicis del passat març i s’imposaria, novament, Demòcrates per Andorra.

Prop d’un 15% dels enquestats diu que votaria la formació al Govern, una mica més d’un 9% el PS, al voltant del 7% els liberals i un minso 2,2% SDP. Des del CRES s’assegura que s’ha de tenir en compte que més de la meitat no diu a qui votaria o respon que no ho sap.

Joan Micó, director del CRES, creu que aquest vot ocult afecta sobretot els simpatitzants d’SDP i en una mesura més gran els liberals. En el darrer cas, una possible explicació podria ser que els més conservadors acostumen a dir menys el seu vot.

“Passa a altres llocs i aquí podria passar també. Tal com és Andorra, és una hipòtesi molt plausible. El que passa és que no sabem la proporció”, reconeix el sociòleg.

Una dada curiosa és que els residents tindrien un vot similar als andorrans si poguessin votar i, per tant, la seva força política preferida seria DA i després el PS, els liberals i SDP.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.