DA tomba la proposició socialdemòcrata per regular el matrimoni homosexual

consell-1

El Consell General ha rebutjat la presa en consideració de la proposició socialdemòcrata per regular les unions entre parelles del mateix sexe.

Com s´havia anunciat, la majoria demòcrata ha votat en contra la presa en consideració de la proposició de llei que proposava anomenar matrimonis les unions entre parelles del mateix sexe. Els demòcrates volen fer servir la denominació unions civils en comptes de matrimoni i permetre a aquestes parelles adoptar en dues fases.

Una voluntat que han plasmat en una proposició entrada a tràmit parlamentari aquest matí.

“Inscrivim aquest procés d’igualació de drets ens uns termes de procés, en un sentit d’etapes, d’avançar gradualment. Consideràvem que el nom no era l’element medul·lar, ens interessava més avançar en el camp de l’equiparació de drets”, ha assegurat el president del grup demòcrata, Ladislau Baró.

“És una proposta en la qual ni Govern ni el grup demòcrata no han defugit el debat. Més discriminació hi havia abans, és un pas endavant”, ha dit el cap de Govern, Antoni Martí.

Tant el grup socialdemòcrata com el grup mixt, favorables a la paraula matrimoni, consideren que els plantejaments demòcrates són discriminatoris.

“Uns tindran un contracte que se’ls anomenarà matrimoni i als altres unió civil. És una discriminació clara. Això és perquè ells mateixos no hi estan d’acord amb la homosexualitat. Ha guanyat la postura més intolerant i conservadora dins el grup de la majoria”, lamenta la consellera socialdemòcrata, Mariona González.

“Si dues persones del mateix sexe es volen unir i volen fundar un família, la constitució els empara i nosaltres no som ningú per donar-los lliçons de moral”, ha indicat el president del grup mixt, Jaume Bartumeu.

Les dues formacions es mostren en contra d ‘anomenar unions civils les parelles homosexuals