DA tanca la primera ronda de contactes sense suports ferms

Amb la trobada amb els dos consellers de Ciutadans Compromesos, Demòcrates ha finalitzat la primera ronda de contactes amb les forces que tenen representació al Consell. Ara mateix la formació guanyadora de les eleccions i que ha expressat la voluntat d’impulsar la governabilitat per als quatre anys vinents no té garantit cap suport en ferm que ho faci possible. Tant Liberals com Terceravia no es veuen en un govern de coalició amb els taronja.

Xavier Espot i Roser Suñé s’han reunit amb Carles Naudi i Raül Ferré per explorar possibles vies d’entesa en una trobada en la qual no s’ha concretat res segons ha informat avui RTVA.

Ciutadans Compromesos, que no té la clau per fer majoria absoluta, escoltarà també l’altre candidat que s’ha proposat per a la investidura, el socialdemòcrata Pere López, en una reunió aquest dijous a la tarda. Els socialdemòcrates també es veuran amb Terceravia tancant també així una primera ronda de contactes.

De les primeres converses impulsades per Demòcrates no n’ha sortit cap compromís ferm per a un govern de coalició, l’opció que donaria més estabilitat a la legislatura.

De fet, fa dues setmanes Liberals d’Andorra va dir que podria trobar una entesa amb Espot sense entrar al govern. I després de la reunió de dimecres, la Terceravia de Josep Pintat supedita els suports a un entesa programàtica més enllà de les cadires.

En el cas del Partit Socialdemòcrata, només una entesa a tres bandes amb Liberals i Terceravia li podria donar la governabilitat.

Demòcrates ja ha expressat la voluntat de mantenir una segona ronda de trobades per avançar en possibles enteses

TOTES LES NOTÍCIES