El grup parlamentari Demòcrata ha fet arribar una carta en resposta a les inquietuds relatives a la reforma de la llei de Seguretat Social expressades pels membres de Liberals d’Andorra mitjançant una comunicació escrita als tres grups parlamentaris del Consell General.

Els membres del grup parlamentari han explicat que no comparteixen alguns dels comentaris expressats en la carta que se’ls va fer arribar.

En la resposta, els demòcrates han recordat que si es vol preservar l’actual nivell de prestacions, un dels factors que seran necessaris per garantir una major sostenibilitat del sistema de seguretat social serà l’augment de les cotitzacions. Tal com han explicat, la conjuntura econòmica actual és difícil i, per aquest motiu, no es procedeix a incrementar les cotitzacions de forma imminent tot i que sí que es reforça l’aportació a la branca de jubilació.

En aquest sentit, els membres demòcrates han aclarit el dubtes dels representants de Liberals d’Andorra entorn a l’article 24.2 i 25.3 de la legislació. Així, els demòcrates han recordat que aquests punts recullen el règim de cotització dels jubilats i, en conseqüència, és lògic que només facin referència a la cotització a la branca general.

A més, han reiterat que el projecte de llei referma el compromís del Govern i el grup parlamentari que li dóna suport a afrontar els dèficits de la branca general. En aquest sentit també s’estableix per primera vegada l’obligació de garantir un nivell mínim de reserves i cobrir els dèficits de la branca jubilació en una aposta decidida pel servei públic.

El grup demòcrata conclou la carta posant-se a disposició per resoldre posteriors dubtes o aprofundir en les diverses qüestions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada