congres da 3

Demòcrates per Andorra (DA) ha renovat el compromís d’afrontar amb valentia el futur d’Andorra durant el 3r Congrés Ordinari celebrat aquest dissabte. L’acte, que ha tingut lloc a l’hotel Nòrdic, ha acollit un centenar de persones i ha servit per aprovar totes les ponències presentades.

“DA ha demostrat que és possible una nova forma de fer política, ja que som persones d’orígens molt diferents que treballen conjuntament”. Amb aquesta sentència ha donat el tret de sortida al congrés el membre de DA i cònsol de Canillo, Josep Mandicó, tot afegint que la trobada demòcrata servia per “renovar el compromís de seguir fent país al servei dels ciutadans”.

D’altra banda, el secretari d’organització, Estanislau Sangrà, ha estat l’encarregat d’exposar les modificacions proposades al estatus per adequar-los a la llei de partits provada recentment. A més, l’assemblea han renovat la confiança en els membres de l’executiva.

Durant el matí s’ han exposat set ponències que avalen la feina feta per les diverses comissions i seccions que integren el partit, alhora que recopilen la feina Demòcrata en les diferents institucions i marquen les futures línies programàtiques. L’aproximació al mercat interior de la Unió Europea, donar continuïtat a la reforma de la justícia, les eines i bases per establir el bon Govern, les competències i transferències, l’educació, el reforç de polítiques d’igualtat, i l’administració electrònica, han estat els temes tractats i aprovats. Així doncs, aquestes propostes valentes i clares formaran part de les línies programàtiques del partit, segons un comunicat de DA.

La jornada ha dut també diversos balanços. D’una banda, el president del grup parlamentari Demòcrata, Ladislau Baró, ha exposat l’extensa labor legislativa realitzada dels del Consell General. En aquest sentit, s’ha mostrat sorprès d’haver pogut conjugar la qualitat amb la quantitat i ha explicat que actualment l’ arsenal legislatiu aprovat és molt important. Baró a més, ha demanat a la militància que ara més que mai, segueixi donant suport i empenyent per tal que s’aprovin les reformes necessàries. Per la seva banda, el representant de la comissió de comunicació, Èric Jover, ha estat l’encarregat de realitzar la gestió d’acompliment de les propostes de resolució de l’anterior congrés. En aquest sentit, el balanç ha estat molt positiu i se segueix reforçant amb el full de ruta del Govern, el grup parlamentari i els comuns.

El president del partit, Antoni Martí, ha estat l’encarregat de posar punt final a l’acte en un discurs clar i directe. “Hi ha gent que només critica sense aportar solucions”, ha sentenciat. A més, s’ha  mostrat contundent amb l’immobilisme i amb aquells que opten per la irresponsabilitat de fer creure que els serveis de l’Estat són gratuïts. Matí ha recordat que el camí de DA s’allunya d’aquests culs de sac i opta per la valentia. El president del partit ha indicat que l’objectiu de Demòcrates per Andorra és garantir que les generacions futures tinguin, com a mínim, el mateix nivell de vida que les anteriors. Per aconseguir-ho, s’han pres decisions difícils en moments especialment complicats econòmicament. Així, tal com ja va expressar a principis del seu mandat, s’ha hagut d’implementar un impost sobre la renda de les persones físiques (IRPF).

Aquest IRPF, fixat a un tipus efectiu molt, permet firmar convenis per evitar la doble imposició i així possibilitat que les empreses treballin fora les fronteres d’Andorra sense veure’s penalitzades fiscalment. Martí ha indicat que li agradaria tenir el mandat de negociació amb la Unió Europea abans de convocar eleccions alhora que ha aclarit que aquest diàleg amb la UE no afecta ni a la fiscalitat i a la viabilitat de la nostra l’agricultura, com alguns volen fer creure. El president del partit ha mostrat, a més, el seu orgull per l’equip Demòcrata tant del Govern com del grup parlamentari i dels comuns. En aquest sentit, ha lloat la tasca constructiva que es fa des de les majories i també, l’actitud positiva dels demòcrates a l’oposició que evita cremar pots de diàleg molt necessaris per al país.

(Text i foto: DA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada