El grup parlamentari Demòcrata ha rebut, aquest dilluns, un dels col·lectius de representants de residents passius per tal de captar les inquietuds que han expressat últimament. Els consellers generals han indicat que les preocupacions del col·lectiu respecte a l’Impost de la Renda a Persones Físiques (IRPF) s’inscriuen en la normalitat de l’establiment d’un nou marc fiscal.

Aquesta reunió s’emmarca en el seguit de contactes que s’han dut a terme durant tot el tràmit parlamentari amb diversos col·lectius de residents passius que també han exposat les respectives demandes responent a circumstàncies diverses.

Durant la reunió, els consellers demòcrates han pogut explicar les especificitats del règim temporal que es vol crear per atendre les particularitats del seu col·lectiu. A més, també s’ha recordat que els residents passius són considerats un grup important per al país i, en aquest sentit, s’han realitzat diverses modificacions a la llei d’immigració per facilitar-ne la instauració a Andorra.

El grup demòcrata ha indicat que un cop tancat el treball en comissió no és possible realitzar modificacions al règim creat. De la mateixa manera que fan amb tots els textos legislatius aprovats pel Consell, els parlamentaris han pres el compromís de fer un seguiment acurat del desplegament reglamentari de la llei.

La trobada també ha servit per reiterar la necessitat d’implementar l’IRPF per tal d’aconseguir firmar Convenis de no doble Imposició i fer així encara més efectiva l’obertura econòmica. També s’ha indicat que l’impost té la virtut de ser homologable amb un tipus efectiu baix assentant-se en criteris d’equitat tant per a residents actius com passius.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada