El  grup parlamentari demòcrata ha criticat un cop més la posició del grup liberal en relació a les negociacions per l’acord d’associació amb la Unió Europea, recordant-li que “des del primer minut” el cap de Govern ha dit que el referèndum no es podrà fer durant aquesta legislatura. A més, el conseller general demòcrata Carles Jordana ha lamentat que Liberals d’Andorra “critiqui el fet de negociar”, i els ha etzibat que “sembla que no recordin que qui va obrir la negociació va ser un govern liberal”.

Després que el grup parlamentari liberal hagi celebrat que les negociacions per l’acord amb la UE vagin més lentes i que els tres petits estats vulguin impulsar conjuntament mesures per limitar la lliure circulació de persones, tal com ells reclamaven, des de DA els han respost recordant que el cap de Govern ja va dir des del primer minut que el referèndum no es podria fer aquesta legislatura, i que el ministre d’Exteriors ja va expressar que a conseqüència del Brexit les negociacions s’alentirien. Pel que fa a limitar la lliure circulació de persones, els consellers demòcrates Carles Jordana i Meritxell Palmitjavila també han reiterat que “sempre hem anat cap aquí”, perquè els tres països “som de la mateixa mida i compartim la mateixa problemàtica”.

Palmitjavila ha lamentat que “el procés de negociació no va tant ràpid com es vol fer creure”, i que tot i que Ld’A diu “que no vol que s’aturi, si ho fem gaire més lent, potser sí que l’aturarem”.

De la seva banda, Jordana ha anat més enllà dient que el més bo de tot és que “sembla que no recordin que qui va obrir la negociació va ser un govern liberal”, per tant considera que no té sentit que “ara diguin de fer el contrari d’allò que ja van proposar”. A més, no entén perquè Ld’A critica “el fet de negociar”, perquè precisament creu que allò important és que a l’hora de negociar “estiguem tots asseguts al mateix costat de la taula”, “cosa que no han volgut fer i s’ho estan mirant des de la barrera”.

Pel que fa a l’estratègia comuna acordada per Andorra, Mònaco i San Marino per evitar la lliure circulació plena de persones, Palmitjavila ha recordat que aquest és el punt de més unió entre els tres països, un dels aspectes que més en comú tenen.

Text i foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada