da-executivaL’executiva de Demòcrates per Andorra ha celebrat aquest dilluns al vespre una reunió per escoltar les explicacions de la consellera general Meritxell Mateu arran de la relació laboral que va mantenir amb BPA i per la qual va ser remunerada en negre a través de la societat panamenya Landstreet. El secretari d’Organització, Esteve Vidal, ha comparegut després de la reunió davant dels mitjans per anunciar que l’executiva ha ratificat la confiança envers la consellera perquè de les seves explicacions se’n desprèn que no va fer cap activitat delictiva i que la tasca que se li va encomanar no tenia res a veure amb la seva condició de consellera. Vidal s’ha mostrat convençut que Mateu, tant en la legislatura passada com en l’actual, ha desenvolupat la seva tasca amb la “màxima objectivitat”, i que la seva relació laboral amb BPA “va ser un assessorament merament tècnic sobre un dossier purament tècnic, i nosaltres no tenim motius per posar-ho en dubte”.

L’executiva de DA ha assegurat aquest dilluns, després d’escoltar les explicacions de Meritxell Mateu, que continuen confiant en ella perquè no ha comès cap il·legalitat. La decisió, segons Esteve Vidal, ha estat unànime ja que “ningú ha dubtat de la seva versió”.

Esteve Vidal, preguntat per l’acusació feta per SDP d’incompliment de l’article 8 del Reglament del Consell, ha indicat que hi ha molta gent que és conseller general i té altres activitats laborals, però que entenen que qualsevol conseller general, “tingui les relacions mercantils que tingui fora del Consell General, quan s’asseu a l’hemicicle ho fa de manera absolutament independent”. En aquest sentit, ha recordat que les incompatibilitats en els càrrecs electes comunals i del Consell General no estan clarament delimitades, i és per això que DA aposta per legislar aquesta qüestió mitjançant una llei de transparència. Vidal també ha recordat que la condició de conseller a ple temps no és un estatus reglat, i que la diferència de salari la sufraguen els grups parlamentaris perquè aquests consellers hi tinguin una dedicació més important. Amb tot, Vidal ha afegit que fins ara s’ha permès que els consellers generals tinguin altres dedicacions professionals i ha defensat que pugui continuar sent així, perquè això permet tenir un Consell General amb polítics no professionals. 

Text i foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada