DA proposa un mirador integrat en l’entorn com a nou atractiu turístic per a la Comella

El candidat a cònsol menor de la candidatura ‘En Comú per Andorra la Vella’, David Astrié, la número 7 de la llista, Meritxell López, i el número 9, Gerard Menardia, han pujat aquest dilluns al migdia fins a la Comella per anunciar un projecte de mirador, perquè el visitant pugui gaudir d’unes “vistes magnífiques d’Andorra la Vella, Escaldes-Engordany i Santa Coloma”, ha defensat Astrié.

S’aposta per fer una infraestructura amb “singularitat arquitectònica” però, a la vegada, “integrada en l’entorn i el medi”, amb materials de la zona, ha exposat el número 2 de la llista. L’objectiu és que es converteixi en el mirador “estrella” de tot el circuit de miradors que s’han inaugurat els darrers mesos a l’Obaga d’Andorra la Vella.

Astrié ha afegit que el mirador és de fàcil accés per carretera, el que pot afavorir que vinguin turistes i, a la vegada, complementarà tota l’oferta de camins de muntanya de l’entorn. Comptarà amb zona d’aparcament.

Si ‘En Comú per Andorra la Vella’ guanya les eleccions, es llançarà un concurs d’idees aviat per poder licitar el projecte. En cap cas serà “una obra costosa”, ha conclòs Astrié.

 

Aleix garanteix la reactivació econòmica i social de la Part Alta d’Escaldes-Engordany
“Jo vaig néixer aquí a dalt, tinc records d’infància i els millors moments de la meva joventut”, ha manifestat el candidat a cònsol major de la candidatura de Demòcrates+Independents d’Escaldes-Engordany, Miquel Aleix, des de la plaça Santa Anna. Aleix vol que la Part Alta de la parròquia recuperi activitat econòmica i social i sigui “activa i dinàmica”. I en aquesta direcció es treballarà si són la llista guanyadora el pròxim 15 de desembre.

Per treballar aquesta “potenciació de la Part Alta”, Aleix ha explicat que impulsaran “un pla estratègic”, el qual se centrarà especialment en el carrer Engordany. S’arranjarà i s’hi faran activitats “per donar-li vida”. Això, junt amb el nou aparcament que l’actual mandat ha projectat a la zona, de 500 places, ajudarà a dinamitzar-la i a fer-hi pujar tant els escaldencs com els turistes.

Aleix, acompanyat del número 3 de la candidatura, Jordi Vilanova, i la número 4, Núria Pons, ha recordat que la corporació ha adquirit la parcel·la on abans hi havia l’Hotel Casino. Un futur equipament públic a aquesta parcel·la també ajudarà en aquest objectiu de potenciar la Part Alta.

 

‘En Comú per Ordino’ aposta per traslladar les dependències comunals a l’Hotel Casamanya
Josep Àngel Mortés, actual cònsol major d’Ordino i aspirant a la reelecció, ha detallat aquest dilluns al migdia quina és la voluntat de la candidatura ‘En Comú per Ordino’ per donar una segona vida a l’Hotel Casamanya, edifici ara en desús. “Apostem per traslladar-hi les dependències del Comú”, ha manifestat, “o per arribar a un acord amb un privat perquè hi ubiqui una activitat que aporti valor afegit a la parròquia”.

Mortés ha recordat que hi ha un conveni en vigor, signat fa més d’un any, perquè el Comú pugui fer ús dels béns del Quart, inclòs el Casamanya. Es tracta d’un edifici històric protegit que requereix d’una inversió de rehabilitació propera als sis milions d’euros.

Si finalment l’opció escollida és la de traslladar-hi les dependències del Comú, el projecte podria ser una realitat a tres anys vista, ha detallat Mortés, que ha estat acompanyat pel número 6 de la llista, Jordi Serracanta, i pel número 10, Antoni Escabrós.

Així, on ara hi ha l’actual comú, s’aprofitaria per ubicar-hi “espais i activitats amb valor afegit”, acció que aniria en paral·lel amb un “pla per revitalitzar el centre” del poble, ha explicat l’actual cònsol.

Text i foto DA

TOTES LES NOTÍCIES