DA proposa rebaixar en 2 milions d’euros la transferència de la CASS per al 2013

Dins del paquet d’esmenes que ha presentat el grup parlamentari demòcrata al projecte de llei del pressupost del 2013, destaca l’encaminada a rebaixar en 2 milions d’euros la transferència corrent a la Caixa Andorrana de la Seguretat Social (CASS), que inicialment s’havia establert en 38,6 milions d’euros. La reducció es proposa tenint en compte que s’ha observat en les últimes liquidacions que la despesa de la branca malaltia va per sota de les previsions que es van fer per elaborar el pressupost de l’any vinent. D’altra banda, el grup parlamentari socialdemòcrata ha presentat una esmena a la totalitat al projecte de llei del pressupost per a l’exercici del 2013, a més de cinc esmenes a l’articulat. Pel que fa a l’esmena a la totalitat, la Sindicatura ha acordat reduir el termini a dos dies i mig per tal que el debat de totalitat i la votació de l’esmena es pugui celebrar en la sessió de Consell General d’aquest dijous 22 de novembre.

El grup parlamentari socialdemòcrata ha presentat una esmena a la totalitat amb retorn del projecte de llei al Govern perquè considera que el text no s’adiu als criteris polítics defensats pel grup.

Així mateix, els socialdemòcrates han presentat un total de cinc esmenes a l’articulat. La primera té per objectiu incloure el projecte de desviament del Serrat, per eliminar aquest punt negre de l’accés a l’estació d’Arcalís, i per aquest motiu es proposa una modificació de la distribució dels projectes pressupostaris de pavimentació de les carreteres per tal de destinar-hi 800.000 euros.

La segona esmena va encaminada a reduir una partida del pressupost de Ràdio i Televisió d’Andorra anomenada Altres serveis de 397.000 a 67.000 euros, i la partida Lloguer de maquinària, instal·lacions i equipaments de 127.000 a 98.000 euros, amb l’objectiu de reduir la transferència corrent a la parapública en 360.000 euros, per deixar-la en 2,5 milions d’euros.

D’altra banda, el PS també proposa reduir en 225.000 euros les remuneracions de personal contractual d’Andorra Turisme per ‘mantenir la contractació de personal igual que el 2012’, i rebaixar en 57.400 euros el concepte de personal de relació especial de l’Oficina del Joc, tenint en compte ‘els reiterats anuncis públics del cap de Govern en els quals insistia que aquesta oficina no comportaria despesa’.

Finalment, el PS proposa suprimir la partida del Consell Andorrà de l’Audiovisual, atès que ja no existeix. Precisament el grup parlamentari demòcrata també ha presentat una esmena en aquest sentit, i proposa destinar els 58.000 euros a arreglar la teulada de Casa Rossell d’Ordino.

Els demòcrates, que han presentat un total de deu esmenes, també proposen reduir en 2 milions d’euros la transferència corrent a la CASS, perquè han vist en les últimes liquidacions que es va per sota de la despesa prevista en la branca malaltia, i que per tant la previsió de despesa amb la qual es va elaborar el pressupost del 2013 era superior a la que realment s’acabarà registrant enguany. D’altra banda, també han presentat una reducció de 110.00 euros en la partida d’inversions de Rtvasa, ja que consideren que corresponen a inversions no estratègiques que es poden ajornar.

Finalment, DA ha presentat una esmena per incrementar el tipus d’interès legal per la morositat del 0,75 al 3%, en concordança amb el tipus que ha previst el Govern en la nova emissió de deute públic. D’aquesta manera, la intenció és que s’apliqui aquest interès quan el Govern paga amb retard als proveïdors, o en el cas de demandes judicials que arriben a la Batllia per morositat.

1 comentari

  1. Es redueix la transferència de la CASS en 2M d’euros alhora que s’augmenta les transferències als comuns. No sé si la seva incapacitat per estar en un govern els porta a aquestes actuacions, o simplement és que actuen de mala fe, contra Andorra i contra els andorrans. El govern més decepcionant de l’història d’Andorra.

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES