ruletaEl grup parlamentari Demòcrata ha presentat, aquest dilluns, les esmenes al projecte de llei regulador del joc en un pas més per a l’aprovació d’aquesta important iniciativa legislativa. Durant la roda de premsa, les conselleres generals Olga Gelabert i Patrícia Riberaygua, han explicat que aquest pas demostra que la llei del joc és una de les fites dels demòcrates abans d’esgotar la legislatura.

Les 34 esmenes al projecte de llei mantenen la voluntat de regular tot el joc a Andorra reforçant l’objectiu del Govern d’oferir un marc clar, protegint el ciutadà i seguint el camí de la lluita contra el blanqueig de diners. També recullen algunes de les inquietuds dels sectors econòmics relacionats amb el joc.

Pel que fa al reforç de la prevenció del blanqueig, les propostes sorgeixen de la col·laboració amb diverses organitzacions com la Unitat d’Intel·ligència Financera i l’Institut Nacional Andorrà de Finances i s’han introduït algunes de les recomanacions del Grup d’Acció Financera internacional.

A més a més, DA manifesta que s’han tingut en compte tots els actors dels sectors econòmics i socials relacionats amb el joc. L’esmena de modificació que permetrà mantenir les dues llicències del bingo ja existents n’és un exemple. També es condiciona la durada de les futures llicències a un criteri econòmic lligat a la inversió efectuada pels operadors fins a un màxim de 10 anys. Amb la voluntat d’homologar la fiscalitat dels bingos amb l’actual marc impositiu, es proposa modificar la taxa actual del 12% al 10%.

El grup parlamentari Demòcrata ha presentat diverses esmenes per reforçar les incompatibilitats i els requisits per formar part del Consell Regulador Andorrà del Joc i ha proposat fixar el termini de creació d’aquest organisme en sis mesos.

En la mateixa línia que el Govern, el grup parlamentari Demòcrata, vol protegir i endreçar el sector del joc i diversificar l’economia del Principat. En aquest sentit, s’ha remarcat el fet que la llei permetrà firmar convenis amb els operadors històrics i s’obre un marc per oferir noves modalitats de joc tenint sempre en compte la realitat andorrana. També el control del joc il·legal és una fita rellevant. El mateix text permetrà desenvolupar la regulació del futur Casino. El projecte de llei també recull la possibilitat de legislar, en el futur, el joc on-line, mantenint els criteris de protecció i diversificació.

Finalment, el text contempla que el 50% dels impostos del joc estiguin destinats a causes socials, un percentatge major que els països del nostre entorn.

El grup parlamentari Demòcrata també ha estat treballant en diverses esmenes dels projectes de llei a tràmit parlamentari. En aquest sentit, s’han presentat dues esmenes tècniques al text relatiu a les plaques de matrícula personalitzades, 14 propostes de modificació de caire tècnic a la llei de patents i una al redactat de l’oficina de patents.

El grup també ha fet un treball intens en la presentació de 18 esmenes al text relatiu al BOPA, afegint un capítol que regula les taxes del BOPA. A més, també s’assegura la coherència de la llei amb la relativa a l’espai digital en termes de nomenclatura.

Text: DA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada