monica-bonellAquest dimarts a la tarda s’ha celebrat la primera reunió de Junta de Presidents dels grups parlamentaris que conformen el Consell General, a la qual s’ha acordat que les comissions legislatives estiguin formades per entre sis i vuit consellers. En aquest sentit, a Demòcrates per Andorra li corresponen quatre presidències i quatre vicepresidències, a Liberals d’Andorra dues presidències i dues vicepresidències, i el Grup Mixt, per la seva banda, comptarà únicament amb dues presidències. A més a més, a la roda de premsa posterior a la reunió, la subsíndica general, Mònica Bonell, ha explicat que un altre dels punts tractats ha estat la dotació econòmica dels grups parlamentaris als quals els corresponen 794.159,18 euros i els criteris per repartir-se’ls.

La subsíndica general, Mònica Bonell, ha comparegut davant la premsa aquest dimarts després de la Junta de Presidents per informar de tots els temes tractats amb els presidents dels diferents grups parlamentaris, tot i que moltes de les qüestions eren per explicar el funcionament als nous presidents.

Entre els punts de l’ordre del dia cal destacar l’aprovació del número de membres de les comissions legislatives que estaran formades per entre sis i vuit consellers. A DA li corresponen quatre presidències i quatre vicepresidències, a Ld’A dues presidències i dues vicepresidències, i el grup mixt, per la seva banda, presidirà dues comissions. Segons ha explicat Bonell, la propera setmana els presidents es posaran d’acord per decidir els consellers que conformaran cadascuna de les comissions i els seus presidents.

D’altra banda, els presidents han conegut la partida pressupostària que se’ls ha assignat als grups parlamentaris i com la dividiran. Dels 794.159,18 euros dels quals se’ls ha dotat, hi ha una partida fixa del 30% -238.247,75 euros- que es dividirà a parts iguals entre els tres grups, el que suposa 79.415,92 euros per a cadascú. Un altre 30% es dividirà entre els 28 consellers, així, cada conseller sumarà al seu grup parlamentari 8.508,85 euros. El 40% restant es destinarà als consellers de ple temps, en aquest cas DA tindrà tres conselleres amb plena dedicació que són Meritxell Mateu, Meritxell Palmitjavila i Maria Martisella, per Ld’A seràCarina Montaner i pel grup mixt, Rosa Gili i Sílvia Bonet.

A més a més, la subsíndica general ha donat a conèixer els membres que formaran la Comissió Permanent i que es nomenaran en la sessió del proper 30 d’abril. Aquests seran Josep Anton Bardina, Meritxell Palmitjavila i Patrícia Riberaygua per DA, Josep Majoral i Ferran Costa pels Liberals, i Rosa Gili en representació del grup mixt.

Text i foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada