baroEl grup parlamentari demòcrata entrarà a tràmit, aquest dimarts, una proposició de llei per regular els drets a la intimitat, l’honor i la pròpia imatge. Segons han informat fonts de DA, fins ara no hi havia legislació en aquest àmbit i s’ha cregut necessari regular-ho, principalment per establir responsabilitats en els casos de vulneració dels drets a través de canals de comunicació, ja siguin mitjans de comunicació o xarxes socials.

La proposició de llei dels demòcrates regula el dret a la intimitat, que és el que afecta la vida privada de les persones, el dret a l’honor, en referència als insults o calúmnies que es puguin dir d’un individu, i el dret a la imatge pròpia que estableix quan es pot fer pública una fotografia o no.

El text que els demòcrates entraran a tràmit parlamentari aquest dimarts regula, entre d’altres qüestions, de qui és la responsabilitat de les informacions o comentaris que apareixen en un mitjà de comunicació i que puguin vulnerar algun d’aquests drets. Així, s’estableix el grau de responsabilitat, tant de l’autor del comentari com del mitjà que ho reprodueix o les persones que en fan ressò a les xarxes socials o a través d’algun mitjà de comunicació.

D’altra banda, per primera vegada es regula el dret a rèplica o rectificació quan es publica alguna informació que afecta una persona en concret. La llei establirà què s’ha de fer amb els mateixos espais i repercussió, i determinarà també el temps que té la persona afectada per demanar que es rescabalin els seus drets.

Per redactar aquest text, els demòcrates han tingut en compte la jurisprudència del país i també la darrera sentència del Tribunal d’Estrasburg que va demanar responsabilitats a totes les persones que es van fer ressò d’un comentari que afectava l’honor d’algú.

Segons han informat fonts del grup parlamentari, la llei no ha d’afectar excessivament el funcionament actual, ja que ve a regular el que fan en l’actualitat els mitjans de comunicació, i té en compte el dret a la informació i el dret a la llibertat d’expressió. Entre d’altres coses, reconeix que als personatges públics, com poden ser per exemple els polítics, no se’ls vulnera cap dret si es publica una fotografia seva en un acte públic en una posició que pugui semblar ofensiva.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada