DA posposa la decisió sobre si esmenar el projecte de llei de retallades per acotar-lo en el temps

El grup parlamentari demòcrata ha decidit, aquest dimarts, posposar la decisió sobre si esmenar el projecte de llei de les retallades perquè quedi acotat en el temps. Aquest mateix dimarts els consellers demòcrates de la Comissió Legislativa d’Interior han tramès als seus companys de grup les demandes que els van exposar els representants de la Plataforma de Sindicats, però no han pres encara cap decisió. Tot i que diversos consellers estarien a favor de limitar el temps d’aplicació de la llei, s’ha decidit que sigui la comissió la que triï què fer.

Els representants de la Plataforma de Funcionaris van exposar, dimecres passat, les principals demandes de modificació del projecte de llei de contenció de la despesa de personal davant la Comissió Legislativa d’Interior. Els únics assistents van ser els consellers demòcrates, ja que els socialdemòcrates prefereixen que es faci una reunió a part amb el seu grup parlamentari. En la reunió, els funcionaris van indicar com a prioritat el fet que es posi una limitació en el temps a l’aplicació de les retallades, perquè en el moment que entri en vigor l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques, no es vegin doblement gravats. De fet, els representants de la Plataforma van condicionar a aquesta esmena que s’acabi portant el text a la justícia o no.

La presidenta de la Comissió, Sílvia Riva, va dir que calia comentar la qüestió amb els membres del grup parlamentari, però sembla que encara no s’ha pogut prendre una decisió unànime. Aquest mateix dimarts els membres de la Comissió han traslladat la demanda als altres consellers demòcrates, però hi ha punts de vista diversos. Alguns consellers consideren que cal limitar l’aplicació de la llei a l’entrada en vigor de l’IRPF, mentre que altres creuen que la limitació ha de quedar fixada en una data concreta, i altres no farien cap modificació en aquest aspecte.

Així doncs, el grup parlamentari ha decidit que sigui la Comissió Legislativa d’Interior la que acabi d’estudiar la millor manera de fer-ho tenint en compte els diferents punts de vista. El termini de presentació d’esmenes acaba el proper dimarts dia 7 de febrer, però la comissió voldria tenir-ho resolt abans que acabi aquesta setmana.

Per la seva banda, la Plataforma de Funcionaris espera una resposta i durant aquesta setmana també s’ha de reunir amb el grup parlamentari socialdemòcrata. A més, es reuniran amb un altre advocat perquè els orienti sobre quina via seguir en funció dels propers esdeveniments, i estaran a l’espera que aquest mateix dimarts el Col·lectiu de Funcionaris de la Policia voti si porta la llei a la Batllia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.