DA mostra el “ple suport” a Cinca i defensa la feina que està fent i la seva “honorabilitat”

El  secretari d’organització de Demòcrates per Andorra, Esteve Vidal, ha expressat el “ple suport” al ministre de Finances, Jordi Cinca, davant l’admissió a tràmit de la querella presentada per la representació legal de l’expresident del grup Orfund. Vidal creu que s’acabarà demostrant que els fets no són “com els explica l’altra part” i creu que l’admissió a tràmit d’aquesta querella pot suposar, fins i tot, una oportunitat perquè el ministre pugui donar la seva versió dels fets. A través d’una nota de premsa emesa des de DA, tant l’executiva com el grup parlamentari han reiterat el suport a Cinca i “la plena confiança en la seva honorabilitat personal així com el suport a la tasca pública desenvolupada en les seves responsabilitats de govern”.

El secretari d’organització de Demòcrates per Andorra (DA), Esteve Vidal, ha manifestat el “ple suport” al ministre de Finances, Jordi Cinca, davant l’admissió a tràmit de la querella presentada per la representació legal de l’expresident del grup Orfund, Joan Samarra Naudi, pels presumptes delictes d’administració deslleial en concurs amb un delicte d’apropiació indeguda i un de blanqueig. Vidal, que s’ha mostrat “sorprès” perquè aquesta querella s’hagi presentat ara, vint anys després dels fets, ha defensat la tasca que està fent el ministre.

Vidal creu, fins i tot, que el fet que aquesta querella s’hagi admès a tràmit és un “bona cosa” ja que permetrà al ministre “defensar-se i explicar-se”, ja que ha remarcat que estan “convençuts” que els fets no són tal com “explica l’altra part”. El secretari d’organització ha remarcat que Andorra és un estat de dret i que el ministre, a l’igual que un altre ciutadà, gaudeix de la presumpció d’innocència.

Pel que fa a les demandes fetes aquest dimarts al matí des de Liberals d’Andorra perquè Cinca dimiteixi de manera immediata per no perjudicar la imatge del país i perquè creuen que la situació és “inadmissible”, Vidal ha remarcat que el titular de Finances “no està processat sinó encausat” i per tant el procés està en una fase preliminar en què haurà de declarar en companyia de la seva representació lletrada davant del Tribunal de Corts, que després haurà de prendre una decisió sobre aquests fets. Davant aquesta situació, ha destacat que qualsevol persona que faci política, “si algú es querella contra ell, sigui real o no, hauria de dimitir i això provocaria una situació d’inestabilitat bastant greu”. És més, s’ha mostrat convençut que la querella no té cap “fonament” i que s’acabarà “arxivant”. Per tant, ha afegit que fan plena confiança en el ministre i que “no el jutgen ni condemnen ningú” però fan plena confiança que el que diu és “plenament cert”.

A través d’una nota de premsa emesa des de DA, tant l’executiva com el grup parlamentari han reiterat el suport a Cinca i “la plena confiança en la seva honorabilitat personal així com el suport a la tasca pública desenvolupada en les seves responsabilitats de govern”. A més, han remarcat la “indubtable vocació de serveia al país i a la societat” del ministre, “demostrada amb una trajectòria professional i política impecables, que ara es vol destruir en base a afirmacions difamatòries d’uns fets que es remunten 20 anys enrere”. I han conclòs posant en relleu el seu paper com a “impulsor dels canvis estructurals que estan portant Andora cap al camí de la transparència i l’homologació”.

Text i foto: ANA