Els socialdemòcrates s’han quedat sols criticant la modificació de la Llei de caça. La consellera general Rosa Gili ha defensat la seva esmena a la totalitat assegurant que el projecte de llei està únicament concebut per complir amb “compromisos electorals”, i l’ha qualificat de poc seriós, poc exhaustiu i amb nombroses indefinicions. En canvi, la resta de grups han votat en contra de l’esmena a la totalitat, assegurant que es tracta d’una llei consensuada amb tots els agents implicats, que s’adequa als estàndards internacionals, i que millora la regulació d’aquesta pràctica i la seva seguretat tot preservant la conservació de les espècies. El final del debat ha estat marcat per l’intercanvi de retrets entre el conseller demòcrata Carles Jordana i la consellera socialdemòcrata Rosa Gili, quan el primer ha deixat anar que la consellera “ha tingut un dia desastrós” perquè les seves propostes no han prosperat i que per tant “deu portar un disgust a sobre”. Davant d’aquest comentari, Gili li ha replicat que “vostè s’ha quedat lluït, veient el concepte que té de la democràcia amb sortides fora de lloc com aquesta”.

La consellera general Rosa Gili, durant la defensa de l’esmena a la totalitat al projecte de llei de caça, ha assegurat que tot i que no hi ha res que els amoïni especialment, ha qualificat el text de poc seriós i poc exhaustiu. En aquest sentit, ha mostrat la seva perplexitat pel fet que, al seu entendre, no es defineixin les espècies caçables, no es parli dels sistemes de caça, o no s’atorguin les competències a la comissió de seguiment. També ha criticat que es passi de puntetes en la qüestió de la Setmana de la Caça i no s’afronti “el problema”, i ha qualificat de “ridícul” que es detallin tant les sancions i les infraccions.

La ministra de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat, Sílvia Calvó, així com el conseller demòcrata Carles Jordana, han recordat a Gili que es tracta d’una modificació d’una llei existent i no d’un nou text. Entre d’altres qüestions, la ministra ha puntualitzat que la comissió de seguiment ja està regulada per un reglament, que la llei respecta totalment el Conveni de Berna per a la conservació de la fauna, i la llei fixa que les espècies caçables s’han de fixar d’acord amb els convenis internacionals. A més, ha justificat la concreció duta a terme en matèria d’infraccions per donar més seguretat jurídica i garantir un esglaonament de les sancions.

Per tot plegat, Calvó ha assegurat no entendre “l’excessiva crítica” de la consellera, i ha lamentat que consideri el text poc seriós, tenint en compte que s’ha treballat “durament” per part de molts col·lectius implicats.

Text i foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada