El grup parlamentari Demòcrata ha manifestat la seva satisfacció pel tancament del treball legislatiu de la llei d’ordenament tributari. Segons han explicat aquest dijous els membres demòcrates, el projecte de llei permet oferir un marc general adaptat al model fiscal desenvolupat en els últims anys al país.

Els demòcrates han recordat que el projecte de llei modifica la normativa vigentdatada del 1996 i que s’adapta al marc fiscal.

La llei consolida les garanties dels administrats, oferint major seguretat jurídica als obligats tributaris i alhora dota l’Administració d’eines per realitzar la seva tasca. La nova legislació introdueix nous conceptes com l’abús de les normes tributàries i penalitza l’incompliment de presentar les autoliquidacions impositives.

El grup demòcrata recorda que la normativa preveu que l’Administració ha d’informar, assistir i col·laborar, a més d’assegurar-se del compliment de les obligacions tributàries. En aquest sentit, cal recordar que el text tancat amplia els drets i garanties tant de l’obligat tributari com de l’administració. També es crea laComissió Tècnica Tributària per resoldre recursos imposats en aquest àmbit.

Pel que fa a les declaracions realitzades pel president del grup parlamentari Socialdemòcrata, David Rios, els demòcrates han lamentat la confusió creada en relació a la temàtica. En aquest sentit, han fet palès que la modificació aprovada en comissió legislativa preveu que les persones físiques o jurídiques estan obligades a col·laborar amb l’Administració sempre i quan existeixi un requeriment previ individualitzat dins l’àmbit d’un procediment.

Els demòcrates han lamentat que la valoració del PS sigui tan esbiaixada i que s’hagin fet manifestacions sobre un text que encara no s’havia publicat i, per tant, impossible de valorar pel públic en general.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada