Els grups parlamentaris de Demòcrates, Liberals i Ciutadans Compromesos, el cap de Govern, Xavier Espot, i el seu gabinet ministerial, han prioritzat els textos legislatius d’aquest període de sessions amb la voluntat de donar resposta a les inquietuds de la ciutadania. En aquest sentit, s’han posat sobre la taula mesures que milloraran els salaris, les pensions i l’accés a l’habitatge, les quals entraran en vigor l’1 de gener del 2020.

També s’ha marcat el calendari de l’entrada a tràmit de les  lleis de transparència i accés a la informació, Llei de Protecció Civil, Llei de Codi de Família i el text que regularà els actius virtuals. A més, s’està treballant, conjuntament amb el col·lectiu ‘Fridays For Future, en la declaració de l’estat d’emergència climàtica que es farà a través d’una proposta d’acord que s’entrarà a tràmit aquesta tardor.

Els grups de coalició també han tractat aspectes d’actualitat, com el consum d’alcohol  en zones no autoritzades durant les festes majors. En aquest punt s’ha acordat crear una comissió, que estudiarà accions concretes per reduir el consum d’alcohol al carrer, sobretot entre els menors. Per últim, també s’ha parlat de la visita del copríncep francès, Emmanuel Macron, aquest divendres.

La reunió d’aquest dimarts s’emmarca en l’acord de coalició de mantenir una comunicació fluïda i de treball conjunt entre el Govern i els grups parlamentaris que hi donen suport. Aquestes trobades s’han realitzat quinzenalment des de l’inici de legislatura.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada