DA impulsa un projecte per a que els infants amb discapacitats disposin d’un esplai durant les vacances

Demòcrates per Andorra ha presentat, aquest dimarts, una iniciativa que pretén aconseguir que els infants amb discapacitats puguin accedir a activitats d’oci durant els períodes de vacances. Tal com ha explicat el portaveu del partit, Xavier Herver, i la coordinadora de la secció d’Igualtat, Natalie Laguens, l’Executiva de Demòcrates per Andorra ha mostrat des d’un inici una especial sensibilitat per aquest col·lectiu. Per aquest motiu, quan es va crear la secció que lidera Laguens, es va decidir mantenir contactes amb els diversos representants de les associacions de discapacitats. En aquestes trobades, es va detectar que durant els períodes de vacances els infants amb discapacitats no tenien activitats d’oci adaptades a les seves necessitats. Aquesta mancança es vol resoldre amb el projecte Espai Màgic que vol impulsar esplais pels menors discapacitats que durant les vacances els pugui permetre realitzar activitats recreatives sota la supervisió de monitors especialitzats. A través d’aquesta iniciativa es vol millorar la qualitat de vida de les famílies alhora que es complementa l’actual oferta per a aquests joves, oferint-los les mateixes oportunitats que a la resta i ajudant-los en el seu desenvolupament.

Tal com ha explicat Laguens, algunes famílies s’han vist obligades a deixar el lloc de treball durant les vacances dels fills per tal d’assistir-los, una situació que en l’actual conjuntura és “especialment complexa”. La coordinadora de la secció d’Igualtat ha explicat que les activitats que es voldrien oferir els aportarien noves experiències didàctiques i pedagògiques, en reforçaria l’estimulació i l’autoestima i, a més, potenciar la seva socialització.

Per tirar endavant el projecte, s’han iniciat converses amb els comuns i el Ministeri de Salut i Benestar que s’han mostrat molt col·laboradors. A més, s’ha contactat diverses entitats per tal de realitzar activitats, com per exemple, un petit stage amb el Basquet Club River Andorra. Per tal de finançar el projecte, des de DA s’ha realitzat una tasca important buscant col·laboradors i patrocinadors. A més, s’ha aprofitat la roda de premsa de presentació per fer una crida per ampliar al màxim l’oferta.

TOTES LES NOTÍCIES