da-massanaLes dues candidatures que aspiren a liderar el Comú de la Massana els propers quatre anys, Ciutadans Compromesos i Demòcrates per Andorra, han fet aquest diumenge migdia la tradicional enganxada de cartells electorals com a símbol de l’inici de la campanya. Tots dos partits han remarcat les finances comnunals com a principal eix a treballar durant el proper mandat, eix que també marcarà el desenvolupament de la campanya. El número 1 de la llista de CC, David Baró, ha assegurat que cal mantenir la línia encetada durant el darrer mandat que ell ha liderat, en què s’ha pogut rebaixar l’endeutament “en 29 milions d’euros”. L’objectiu marcat pel partit és acabar el mandat “per sota dels nou milions”. Per la seva part, el seu homòleg a DA, Albert Esteve, ha deixat clar que lluitaran per la “sostenibilitat econòmica” de la parròquia, i molt especialment per la d’EMAP. En aquest sentit, ha plantejat que s’ha d’apostar per “una visió més ampliada de Vallnord” i per una gestió “més professionalitzada” tant d’EMAP com de Vallnord.

La parròquia de la Massana ha estat durant aquests darrers quatre anys qui més ha patit per les seves finances comunals i per no incomplir la llei que regula la gestió econòmica de les corporacions. Per tal de no saltar-se el límit d’endeutament ha hagut de vendre participacions d’EMAP als bancs. Tenint en compte la importància que tota aquesta situació representa per a la parròquia, els dos partits polítics que aspiren a guanyar les eleccions del proper 13 de desembre, Ciutadans Compromesos i Demòcrates per Andorra, han destacat que vetllaran per dur una gestió acurada de les finances massanenques. Així, l’aspecte econòmic es converteix en el principal cavall de batalla d’una campanya que aquest diumenge migdia ha donat el tret de sortida, amb la tradicional enganxada de cartells.

cc-massanaPels volts de les 12 del migdia ha estat el torn de la candidatura de Ciutadans Compromesos. El número 1 i 2 de la llista, David Baró i Raul Ferré, han engaxat el cartell acompanyats per tot el seu equip de partit. En total, al programa porten “207 accions realistes per tirar endavant la Massana i millorar el benestar de la parròquia”, tal com ha destacat Baró. Pel que fa a les finances comunals, “cal seguir fent una bona gestió”. El candidat de CC ha defensat que durant els quatre anys que ell ha estat cònsol “hem pogut rebaixar l’endeutament en 29 milions”, i ara l’objectiu marcat és acabar el mandat “per sota dels nou milions”. D’aquesta forma, ha afegit, es pot seguir garantint “un projecte d’inversions de tres milions d’euros per exercici”, pensant en els pobles, en millorar els serveis i en millors equipaments.

Baró ha assegurat que plantegen una campanya “en positiu” i que confia que es vegi “un debat d’idees”. Ha recordat que, en el seu cas, han complert amb el 98% de les propostes que portaven al programa electoral de fa quatre anys, situació que esperen repetir si guanyen les eleccions.

La candidatura de Demòcrates per Andorra, per la seva part, ha fet la tradicional enganxada de cartells passades les dues del migdia. El número 1 de la llista, Albert Esteve, acompanyat per la número 2 Judit Villaró, també ha fet molt esment a la gestió pressupostària. Cal vetllar, ha destacat, per la “sostenibilitat econòmica, social i mediambiental”, sense prioritzar sinó sempre treballant amb les tres a la vegada, “si no tindrem un castell de cartes molt bònic però fràgil”.

On més incís ha fet Esteve ha estat en Vallnord i EMAP. Considera que cal tenir “una visió més ampliada” del primer, perquè pot “aportar més a Ordino i a la Massana” que actualment. En relació a EMAP, “s’ha de gestionar d’una manera més professionalitzada”. “No pot estar amb les ingerènces polítiques actuals”, ha afegit.

Esteve ha tornat a destacar que la seva candidatura és “la de país”, enfront “la territorial” de CC. En aquest sentit, Baró ha volgut recordar que “l’Estat som tots, som set parròquies”.

Martí diu que Rossell ha faltat al respecte a la ciutadania
El cap de Govern, Toni Martí, ha estat present a l’enganxada de cartells de DA. En acabar, ha volgut contestar al secretari general de Liberals d’Andorra, Amadeu Rosell, que havia afirmat que arrasarien a la parròquia massanenca. Martí ha criticat “l’arrogància” de Rossell, afegint que aquestes declaracions són “una falta de respecte cap als partits” i “cap a la ciutadania”. El cap de Govern ha dit que en el cas de DA, i des de “l’humilitat”, “mirarem no d’arrasar sinó d’explicar les nostres propostes”, amb l’objectiu “que el poble de la Massana ens pugui donar suport”.

Text i foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada