DA estaria disposat a fer ‘millores’ al pla de pensions dels funcionaris sense moure’s del text inicial

Els representants dels sindicats de funcionaris s’han reunit aquest divendres amb els membres del grup parlamentari demòcrata per exposar-los el seu rebuig al projecte de llei del pla de pensions dels funcionaris. Els sindicats han sortit de la trobada amb esperançats pel compromís dels membres de DA d’analitzar el projecte i parlar amb el grup sobre ‘algunes esmenes que podrien fer variar el text’, ha indicat el portaveu dels funcionaris, Gabriel Ubach. De la seva banda, el president del grup demòcrata, Ladislau Baró, ha admès que estan ‘disposats a fer millores en determinats aspectes’ i que contemplen ‘possibles modificacions sempre i quan no s’apartessin del plantejament general’, sobretot si poden fer ‘rebaixar la conflictivitat que avui ens han anunciat’. Amb tot, Baró ha deixat clar que ‘el que no farem és moure’ns del text inicial’.

La ronda de contactes dels sindicats de funcionaris sobre les jubilacions ha continuat aquest divendres amb la reunió amb els representants del grup demòcrata. Segons el portaveu dels sindicats, Gabriel Ubach, ‘sembla que DA ha entès que teníem unes condicions que no se’ns poden canviar a mig termini i sense el nostre acord ni suport’.

Segons ha explicat Ubach, els consellers de DA els han demanat tota la documentació sobre el projecte de llei i els han transmès la voluntat de parlar amb el grup per valorar possibles esmenes al text. Tot i així, ha admès que els han manifestat que no volen ‘desvirtuar totalment el text’ però si que podrien introduir algunes esmenes ‘que podrien fer variar el text’.

Des de DA, el president del grup, Ladislau Baró, ha deixat clar als sindicats que no es mouran del text inicial ja que el plantejament dels funcionaris és començar de zero i plantejar una altra negociació i un altre text. El que sí ha reconegut és la disposició a fer ‘millores en determinats aspectes’. ‘Contemplar possibles modificacions sempre i quan no s’apartessin del plantejament general’ però que permetin ‘rebaixar la conflictivitat que avui ens han anunciat’, ha matisat.

Baró no ha volgut avançar per on poden anar les esmenes fins que no transmetin les inquietuds dels sindicats al grup i tanquin la seva posició política. Amb tot, ho faran millorant ‘algun aspecte’ però ‘sense moure’ns del plantejament general del Govern’, ha advertit.

Ambdues parts han valorat la receptivitat i el diàleg que pot ajudar a que hi pugui haver millores, encara que els sindicats mantenen que ‘el més lògic’ seria que es conservessin les condicions dels que ja estan a l’administració i s’apliquessin els possibles canvis als futurs funcionaris. Encara que ‘estarem vigilants perquè no vulnerin cap dret dels treballadors’, ha avisat Ubach.

Per ara, queden a l’espera d’una pròxima reunió on el grup els exposi les modificacions que plantegen i els funcionaris puguin valorar si compleixen o no les seves expectatives. ‘Si no arriba en les condicions que creiem al Consell General farem el que calgui al carrer o a nivell judicial’, ha conclòs el portaveu dels sindicats.