DA dóna suport a la proposta d’IGI reduït del PS

ps2DA ha donat suport a la proposta del PS d’establir un IGI reduït a la cultura, al transport públic, Naturlàndia i Caldea. Quedaria establert en el 2,5%, el mateix tipus de què es beneficiaran les estacions d´esquí amb la nova modificació de la llei de l’IGI. La proposta ja l´havien feta els socialdemòcrates, però va ser tombada al Consell General. DA ha fet marxa enrere i ha aprovat l´esmena que els socialdemòcrates han presentat en el mateix sentit.

El PS ja va fer la proposta d´introduir un IGI reduït del 2,5% per a Caldea, Naturlàndia, el sector cultural i el transport públic al debat del pressupost. Aleshores no va prosperar. La situació, però ha canviat avui mateix. Segons han confirmat des del Partit Socialdemòcrata, DA dóna finalment suport a la proposta i ho fa aprovant l´esmena presentada pel grup parlamentari del PS a la nova modificació de la llei de l’IGI. La decisió s’ha pres aquesta mateixa tarda en la comissió legislativa de Finances i Pressupost. La proposta socialdemòcrata va en la línia de rebaixar la imposició en uns sectors importants que hauria de permetre de fer abaixar preus dels serveis o com a mínim evitar que augmentin. Segons ha confirmat el president del grup parlamentari socialdemòcrata, David Rios, la rebaixa que demanen per al transport públic és una mesura de caire social, una rebaixa que també esperen que s’apliqui a la cultura com ara en les entrades de cinema, espectacles i als museus.

La modificació de l´IGI que planteja el Govern, i que és previst que s’aprovi en la sessió del Consell General del 29 de maig, també incrementarà fins al 2,5% l´impost indirecte aplicable a les estacions d´esquí. Fa mesos, el Govern va decidir abaixar l´IGI a l´1% per al sector de la neu només per aquesta temporada. La consellera socialdemòcrata, Mariona González, ha explicat que a partir d’aquesta decisió del Govern han tornat a presentar aquesta esmena perquè creuen “que ajuda el sector i que és de justicia social, ja que si es fa a les pistes perquè no al trasnport públic,a Naturlàndia, a Caldea i a totes les accions culturals”.

Recordem que la proposta que ara s´està treballant en comissió ja preveu un IGI reduït en alguns àmbits, com les col·leccions d´art, i del 0% a l´or d´inversió. El PS però espera que l’impost en la venda d’art sigui del 2,5%.

1 comentari

  1. Sr. Camp no es cal gastar tant milions per portar el Cirque du Soleil, amb als companys polítics que te pot muntar un circ li resultarà més barat i més distret.

Comments are closed.