meritxell-palmitjavila-i-carles-jordanaEl  grup parlamentari demòcrata ha comparegut aquest dilluns en roda de premsa per assegurar que la futura llei de l’allotjament turístic permetrà reordenar el sector sense entorpir la gestió diària dels establiments. El conseller general Carles Jordana ha assegurat que la majoria del sector està d’acord amb el text, i que no han copsat les discrepàncies que es van posar de manifest des del grup liberal. Respecte al problema dels preus per sota del mercat, Jordana ha assegurat que posar un preu mínim “és una quimera”, i s’ha mostrat convençut que la solució passa per augmentar la qualitat dels establiments, un dels objectius de la llei, cosa que farà que els preus s’autorregulin. D’altra banda, el grup demòcrata també ha defensat l’objectiu que persegueix la modificació de la Llei del sòl, assegurant que és de sentit comú que el Govern pugui disposar de terreny gratuït per a projectes d’interès nacional. A més, la consellera general Meritxell Palmitjavila ha respost a les crítiques formulades des del grup liberal remarcant que la decisió ha estat consensuada amb els set comuns.

El grup parlamentari de la majoria ha qualificat d'”ambiciós” el projecte de llei de l’allotjament turístic que es troba a tràmit parlamentari, i ha explicat que ha presentat onze esmenes que aporten millores puntuals al redactat, de manera que el text ha rebut un total de 119 esmenes a l’articulat i una esmena a la totalitat. El conseller general demòcrata Carles Jordana ha assegurat que han escoltat i recollit els neguits del sector, i que aquest considera que la llei no entorpeix la gestió diària dels establiments, ja que els aspectes que podrien dificultar-la es fixaran posteriorment per reglament.

Jordana considera que s’ha fixat un termini suficient per a adaptar-se a la nova llei i ha assegurat que, a diferència del que va manifestar el grup liberal, “la llei no va contra el sector turístic, sinó al revés”, de manera que des de DA no entenen el motiu de l’esmena a la totalitat de Ld’A.

Pel que fa a la demanda feta pels liberals de fixar un preu mínim per evitar que les habitacions es venguin sota els preus de mercat, Jordana considera que es fa molt difícil establir-lo a causa de l’estacionalitat i de la venda per Internet, així com per la lliure competència que des de DA defensen. En aquest sentit, Jordana considera que la llei el que fa és potenciar la qualitat dels serveis, de manera que “això hauria d’obligar a què hi hagi un preu mínim”.

D’altra banda, el grup demòcrata també ha defensat la conveniència de tirar endavant la modificació de la Llei general d’ordenació del territori que té per objectiu permetre la cessió gratuïta de terrenys comunals al Govern per a projectes d’interès nacional. La consellera Meritxell Palmitjavila ha explicat que han presentat 21 esmenes, entre les quals una per establir que en cas que un Comú s’oposi a un projecte sensible, el Consell General ho resoldrà mitjançant un projecte de llei i no per una proposta d’acord com s’establia en el redactat original. També es proposa que en cas de revocació d’un terreny, quan es tracti de societats d’economia mixta la compensació econòmica s’hauria de dur a terme sempre.

A més, DA també vol que, a l’hora de tirar endavant un pla especial o parcial, un batlle pugui intervenir en cas que no es coneguin tots els propietaris o algun d’ells no comparegui en l’atorgament de l’escriptura.

Palmitjavila ha assegurat que no comparteixen en absolut la posició dels Liberals, i asseguren que la modificació s’ha fet amb el consens dels set comuns, i que la cessió gratuïta es fa només per a projectes d’interès nacional i perquè el Govern no té terrenys, de manera que consideren que “hi ha d’haver aquesta part de solidaritat”.

Text i foto: ANA

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada