El portaveu de Demòcrates per Andorra, Xavier Herver, i el coordinador de la secció d’Economia del partit, Robert Cassany, han defensat, aquest dimecres, la importància de la modificació de la Llei d’immigració. Herver ha explicat que la modificació que va entrar el grup parlamentari el 28 de febrer, i que es prendrà en consideració al Consell General aquest dijous, té per finalitat flexibilitzar el sistema de contractació i ha de ser una eina ‘dinàmica i que s’ha de modificar en funció de les necessitats del país’.

El coordinador de la secció d’Economia del partit ha assenyalat els canvis més importants que presenta aquesta modificació de la llei a la que han donat tot el seu suport. Cassany ha destacat que permetrà que els empresaris puguin sol·licitar gratuïtament una segona plaça si el treballador contractat marxa en un termini d’un mes per treballar a un altre lloc, cosa que passa sovint, segons Cassany, a les parròquies altes.

D’altra banda, Cassany ha recordat que la modificació de llei també regula les estades formatives amb remuneració, que permetran un increment de la professionalitat de les empreses, segons ha dit.

A més el text també crea una nova categoria de treball per compte propi per a persones amb un reconegut prestigi que puguin desenvolupar la seva feina al Principat. Aquí, Cassany ha assenyalat que es valorarà que siguin professionals que aportin un valor afegit i no una competència al mercat intern.

Una altra nova categoria de permís de treball és el que es farà per a les persones que treballin per a empreses andorranes però a l’estranger, i que en aquests casos no estaran coberts per la seguretat social del Principat.

Segons han indicat els membres de Demòcrates per Andorra, aquesta modificació de la llei també aportarà millores de cara a la inversió estrangera i va en la línia ‘del nou model de país’.

La presa en consideració d’aquesta proposició de modificació de llei tindrà lloc, aquest dijous, al Consell General, després d’haver rebut el criteri favorable del Govern.

 

Estat de comptes del 2012

D’altra banda, el portaveu de DA, Xavier Herver, també ha manifestat el suport del partit al Govern per l’execució de comptes del 2012 presentada aquest dilluns amb un dèficit de 87 milions d’euros. Ha recordat, tal com ja va dir el ministre de Finances i Funció Pública, Jordi Cinca, que el dèficit és resultat d’haver hagut de fer front al pagament de les obres del vial de Sant Julià i del túnel de les Dos Valires, i que sinó, s’hagués aconseguit, gairebé, un equilibri pressupostari.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada