El grup parlamentari demòcrata ha demanat aquest dilluns que el trencament del grup parlamentari socialdemòcrata no faci allargar els tràmits parlamentaris dels diferents projectes de llei que s’estan treballant, i en especial que no es demori l’aprovació de la modificació de la Llei de la CASS que ha de permetre una rebaixa de la base de cotització dels autònoms. El conseller demòcrata Xavier Montané, ha recordat que aquesta modificació s’hauria d’aprovar abans del 30 de juny, que és quan acaba la moratòria aprovada anteriorment i entraria en vigor la norma vigent sense les cotitzacions reduïdes que s’han creat tenint en compte la crisi econòmica. D’entre les esmenes que ha presentat DA al projecte de llei, destaca una disposició transitòria per donar als autònoms fins al 30 de novembre per regularitzar la seva situació, tot i que hauran de pagar la cotització des de l’1 de juliol.

El grup parlamentari demòcrata ha fet públiques aquest dilluns les esmenes presentades al projecte de llei de modificació de la Llei de la CASS, que té per objectiu establir reduccions en la cotització dels treballadors per compte propi. Durant la roda de premsa, el conseller demòcrata Xavier Montané ha aprofitat per demanar que el trencament del grup parlamentari socialdemòcrata i la creació del grup mixt no demorin la feina legislativa.

Montané s’ha mostrat convençut que els dos grups de l’oposició faran el possible perquè els tràmits parlamentaris no s’aturin gaire temps, però ha recordat que és inevitable que es produeixi algun retard, tenint en compte que s’hauran de refer les comissions legislatives. En aquest sentit, Montané ha donat per fet que els dos grups voldran tenir presència a totes les comissions, i que per tant, o bé s’ha de reestructurar el nombre de consellers de DA per mantenir la proporció del Consell General, o bé es podria optar per aplicar el sistema de vot ponderat, ja que tot i que el Reglament no ho permet, en alguna legislatura s’ha acceptat amb l’acord de tots els presidents de grup.

Per tot plegat, el grup parlamentari de DA ha alertat que el temps és una mica just a l’hora d’aprovar la modificació de la Llei de la CASS abans del 30 de juny, i a més tenint en compte que el grup parlamentari socialdemòcrata va demanar una pròrroga per al termini de presentació d’esmenes.

Pel que fa a les set esmenes presentades per DA, cap d’elles té per objectiu canviar l’essència del text, ja que estan d’acord amb l’objecte de la llei. Tot i això, s’ha proposat que l’entrada en vigor sigui el primer dia del mes següent a la seva aprovació, per tal que sigui de més fàcil aplicació, i donar als autònoms un termini fins al 30 de novembre perquè regularitzin la seva situació, tenint en compte que hi ha uns 6.000 treballadors per compte propi que encara no s’han adaptat a la llei. La consellera general demòcrata Sílvia Calvó ha assegurat, però, que aquesta mesura no és una nova moratòria, sinó que les cotitzacions s’hauran de pagar a partir de l’1 de juliol, que és quan es vol que entri en vigor la llei.

D’altra banda, DA ha presentat una esmena per aclarir que si una persona major de 50 anys es queda a l’atur i opta per cotitzar de forma voluntària mitjançant el règim especial, si tornés a trobar feina, pugui tornar al règim normal. Un altre dels canvis és que els nous empresaris que faci menys de 12 mesos que han començat la seva activitat, puguin gaudir de 12 mesos de cotització reduïda a comptar des de l’entrada en vigor de la llei i no des de l’inici de la seva activitat com preveu el projecte de llei. Finalment, DA vol que qualsevol soci assalariat pugui cotitzar voluntàriament, eliminant la limitació de tenir com a mínim un 20% de l’empresa i un resultat superior a 24.000 euros.

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada