DA demana al Govern que creï la figura d’un assessor a Barcelona i Tolosa per atendre els nacionals andorrans (Vídeo)

Demòcrates per Andorra ha demanat al Govern que posi més mitjans per potenciar l’assistència als estudiants, treballadors i empresaris andorrans que resideixen a l’exterior, principalment a Barcelona i a Tolosa, nuclis on hi ha una presència important de nacionals. El portaveu de DA, Xavier Herver, i el membre de la comissió institucional, Èric Jover, han explicat que, tal com es va comprometre el cap de Govern durant la campanya electoral, la voluntat és que hi pugui haver una persona que doni suport i assistència principalment per a qüestions de tràmits burocràtics, i que per tant hauria d’estar vinculada amb les respectives ambaixades. Jover ha afegit que volen que aquesta mesura es faci sense un increment en la nòmina de l’administració, i que ara és el moment adequat de tirar endavant ‘una petita mesura del dia a dia’ com aquesta, un cop el Govern ja ha engegat les principals reformes estructurals.

: Demòcrates per Andorra ha demanat al Govern que compleixi amb el compromís que va adquirir el cap de Govern durant la campanya electoral en el sentit de prendre mesures per eliminar els obstacles que pateixen els estudiants, treballadors i empresaris andorrans que resideixen a l’estranger. Concretament, DA ha demanat que hi pugui haver una persona de contacte d’assistència i suport en les ciutats amb una notable presència d’andorrans, com són Barcelona i Tolosa.

El membre de la comissió institucional de DA, Èric Jover, ha assegurat que no estan demanant cap canvi en l’acció exterior del Govern, sinó que volen que aquesta persona estigui vinculada amb l’ambaixada de Madrid i París respectivament, però sense arribar a ser un consolat, i a ser possible que no suposi un increment de la nòmina de l’administració.

DA ha demanat aquesta mesura perquè es tracta d’una demanda de fa temps feta sobretot pels estudiants que resideixen en aquestes ciutats, que tenen dificultats per conèixer com dur a terme els diferents tràmits burocràtics. Jover ha explicat que han enviat la proposta al Govern i que confien que ‘posaran més èmfasi’ per solucionar aquesta problemàtica.

D’altra banda, el portaveu de DA, Xavier Herver, ha valorat molt positivament l’anunci fet pel Govern de la imminent signatura del conveni per evitar la doble imposició amb França, i ha assegurat que aquest pas servirà per ‘tenir un peu’ de cara a signar els propers convenis amb altres països.

Pel que fa a la demanda de la CEA d’accelerar la velocitat a la qual s’estan duent a terme les reformes estructurals, Herver considera que tothom té dret a demanar que es vagi més ràpid però que cal tenir en compte que ‘s’està treballant a velocitat de creuer’, que en gairebé dos anys de legislatura s’ha fet molta feina, i que de vegades ‘és necessari fer una reflexió profunda’ abans de tirar endavant les reformes importants.

En relació al futur impost de l’IRPF, Herver ha dit que DA donarà suport al model que proposi el Govern, sempre que sigui un model que permeti al país avançar cap a l’homologació, i que per tant la societat ha d’assumir que ‘tots hem de col·laborar d’una forma o una altra’.

Finalment, el portaveu de DA no ha entrat a valorar la desvinculació del PLA per part de Sílvia Riva i de Josep Anton Bardina, limitant-se a dir que respecten la decisió i que són dues persones que estan fent una feina molt destacada i que entenen que continuaran aportant valor al grup parlamentari.

 

TOTES LES NOTÍCIES