DA critica la “manca de coherència” de les candidatures liberals

joverEl secretari general de Demòcrates per Andorra, Eric Jover, ha criticat la “manca de coherència” i les “contradiccions flagrants” de Liberals d’Andorra a l’hora de confeccionar les candidatures per a les eleccions comunals. Jover ha dit que troben curiós que un partit que es presenta com a alternativa de govern, a les llistes hi barregin ideològicament tendències “que difícilment s’aguanten sobre un mateix full”, perquè considera que això “hipoteca el seu projecte nacional”. Eric Jover ha fet aquestes declaracions en una roda de premsa que ha servit per valorar l’imminent inici de la campanya electoral, i on ha lamentat que el Partit Socialdemòcrata hagi abandonat el projecte aglutinador iniciat a les generals, mentre que de Socialdemocràcia i Progrés ha assegurat que troben a faltar la responsabilitat de govern que havien demostrat durant la passada legislatura. En canvi, ha posat de manifest que les candidatures de DA aposten per construir un projecte nacional, no només parroquial, i ha afegit que és bo per tirar endavant els projectes que totes les institucions tinguin el mateix color polític. 

El secretari general de Demòcrates per Andorra, Eric Jover, i el el secretari d’organització, Esteve Vidal, han comparegut aquest dijous per remarcar que les candidatures que s’han confeccionat per a les eleccions comunals segueixen totes el projecte nacional del partit, i que “és interessant” que el color polític de les diferents institucions sigui el més similar possible per poder facilitar la negociació de qüestions com la reforma de competències i transferències, o la configuració del model de la sostenibilitat de l’Estat. De la seva banda, Esteve Vidal ha dit que consideren que aquestes eleccions “no són únicament d’àmbit parroquial, sinó que els electors també votaran per un projecte nacional i per un model de país”.

Eric Jover també ha volgut opinar sobre les candidatures dels oponents, i en aquest sentit ha criticat que Liberals d’Andorra hagi barrejat diferents tendències ideològiques a les llistes, com en el cas de Cd’I o dels Verds, i els ha alertat que “això tocarà explicar-ho als ciutadans” i que “si volen ser l’alternativa al govern això hipoteca la potència del seu projecte nacional”. A més, ha lamentat les “contradiccions flagrants” en què han caigut els responsables del partit per anunciar que es presentaven en solitari i després passar a fer pactes, o pel fet de “criticar certes persones que potencialment podien ser candidats d’altres formacions que després han passat a formar part de les seves llistes”.

Pel que fa al PS, Jover ha constatat que de ser una força consolidada també amb opcions de ser alternativa de govern han passat a només ser capaços de presentar tres llistes, i ha afegit que un dels motius pot ser que les persones moderades d’esquerres els hagin abandonat per sumar-se al projecte de DA. Finalment, en relació a SDP, el secretari general de DA ha lamentat que hagin perdut  la responsabilitat de govern que havien demostrat durant la passada legislatura, i ha afegit que “ja veurem quin és el suport que reben”.

De la seva banda, Esteve Vidal admès que Liberals d’Andorra té un arrelament històric a Sant Julià de Lòria i a la Massana i que parteixen amb una “força important”, però Jover ha considerat una falta de respecte “que ja anticipessin que arrasarien”. De fet, Jover ha dit que tot i que en algunes parròquies tenen més dificultats, “aspirem a tot”.

Text i foto: ANA