DA creu que la reforma de la Funció Pública “no justifica la hostilitat que plantegen els sindicats”

El president del grup parlamentari demòcrata, Ladislau Baró, considera que la convocatòria de vaga indefinida feta pels sindicats per protestar contra la reforma de la llei de la Funció Pública és lícita, ja que és l’exercici d’un dret fonamental, però no creu que la proposta legislativa “justifiqui una hostilitat com la que plantegen els sindicats”. Per tant, des del grup demòcrata volen esperar a veure com evoluciona l’acció, però Baró ha afegit que li sobten les propostes d’iniciatives legislatives populars que acompanyen la proposta de vaga, encaminades a avançar eleccions, reformar la llei electoral i exigir una llei de responsabilitat política. “Ens sembla una mica desplaçat”, ha indicat el president del grup demòcrata.

Preguntat sobre les demandes, per part de l’oposició, de tornar a seure a negociar la llei, Baró s’ha expressat en els mateixos termes que aquest dijous va fer el Govern, recordant que encara no està entrada a tràmit, que hi haurà un procés legislatiu i que els reglaments que s’han d’elaborar també poden tenir “una incidència a l’hora de modular les polítiques que s’hi vertebren”. Així, per a Baró, “encara hi ha temps per continuar el diàleg”.

D’altra banda, Ladislau Baró també s’ha pronunciat en relació a l’embolic de la delegació del Consell d’Europa, i ha obert la porta a intercanviar els membres demòcrates si el grup mixt no cedeix, tot i que la qüestió es tractarà en la propera reunió del grup de dimarts vinent. Així, ha dit que si Víctor Naudi no es mou de la seva posició –tot i que ha posat en dubte que Naudi estigui en desacord a tornar a ser suplent– “ja posarem nosaltres un suplement de flexibilitat que des del grup mixt no arriba”, fent referència a la possibilitat que l’actual titular demòcrata, Carles Jordana, passi a ser suplent i el substitueixi Patrícia Riberaygua, també demòcrata i fins ara suplent de la delegació. “No pensem que haguem de tenir la iniciativa per resoldre aquest problema, però si ho hem de fer, ho farem, per normalitzar la situació el més aviat possible”.

4 comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada