DA creu que la petició de dimissió de Cinca per part del PS és “irresponsable”

El secretari d’organització de Demòcrates per Andorra (DA), Esteve Vidal, ha valorat aquest dimecres al matí la petició del Partit Socialdemòcrata de dimissió del ministre de Finances, Jordi Cinca, per l’afer dels ‘papers de Panamà’. Vidal considera que la petició del PS és “irresponsable” ja que el que “perjudicaria el país” seria precisament una dimissió del titular de finances. “No hi hauria res pitjor que la dimissió de Cinca” ha manifestat Vidal remarcant que l’activitat que duia a terme l’empresa no és en cap cas “delictiva ni poc ètica” i que, per tant, “l’actitud de Cinca no mereix cap mena de càstig”.

“Una petició irresponsable”. D’aquesta manera ha titllat el secretari d’organització de Demòcrates per Andorra (DA), Esteve Vidal, la petició de dimissió per part del Partit Socialdemòcrata (PS) del ministre de Finances, Jordi Cinca, arran de l’afer dels ‘Papers de Panamà’. D’aquesta manera ha posat en relleu que no “entenem quins fets haurien de portar a aquesta dimissió” ja que el que ha explicat Cinca no constitueix “cap activitat il·lícita o reprovable des del punt de vista ètic o moral” i creu que aquesta demanda respon a “una pura estratègia política”.

Vidal ha remarcat que consideren que “en cap cas” aquest afer perjudicarà la negociació ni amb la Unió Europea ni amb cap país i ha afegit que l’actitud de Cinca, el fet d’haver-se avançat amb la seva declaració, ha estat “responsable” i que cal “valorar-la”. És més, ha dit que “no hi hauria res pitjor que la dimissió de Cinca” i ha conclòs que “l’actitud” del ministre “no mereix cap mena de càstig”.

Des de DA consideren també que tant des de Liberals d’Andorra com des del PS estan “intentant generar una espècie d’amalgama” per “confondre” la societat ja que en altres llocs s’han creat empreses a Panamà per evadir impostos però aquest no és el cas, ha remarcat, de la societat de la qual era apoderat el ministre, ja que l’objectiu era tenir una empresa per a l’expansió a Amèrica Llatina i, per tant, “no hi havia cap motivació delictiva o poc ètica”.

Sobre les insinuacions d’Eusebi Nomen en un article d’opinió, Vidal ha destacat que si té la constància d’alguna cosa fraudulenta que “vagi a la Batllia” i que, a més, els seus articles d’opinió “molta gent se’ls llegeix però poca gent se’ls creu “.

“Èxit” que hi hagi dues ofertes per Vall Banc
D’altra banda, i pel que fa a l’oferta de dos fons d’inversió per a Vall Banc, Vidal ha manifestat que són optimistes i que és “un èxit” tenint en compte “la pressió d’alguns elements exògens perquè això no fos possible”. Ha remarcat que que hi hagi dues alternatives mostra “la solidesa de la plaça financera” i creu que és una “garantia de preservació i continuïtat de l’entitat” a més a més dels llocs de treball.

(Text i foto: ANA)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.