DA  inicia els moviments per dur al Consell General la reforma del codi de relacions laborals. Un text que els Demòcrates ja volien entrar a tràmit la legislatura passada. El grup parlamentari ha convocat els agents econòmics i socials per presentar-los la reforma a fi que hi puguin fer aportacions. En qualsevol cas, la voluntat és entrar el text a tràmit abans que acabi el juny. També se´ls presentarà la llei d´acció sindical i patronal i la que regula el dret de vaga.

El grup Demòcrata es reunirà el 4 d´abril amb la patronal, els sindicats i d´altres entitats socials per presentar-los la reforma del codi de relacions laborals. Segons ha pogut saber RTVA, DA vol recollir les aportacions que facin els col·lectius i que, a parer dels taronges, millorin el text.

Els agents econòmics i socials tindran un mes i mig per fer les aportacions, si bé els Demòcrates estan disposats a esperar fins a final de juny per entrar el text a tràmit parlamentari. DA ha optat per aquesta fórmula a fi d’intentar presentar la reforma al Consell amb un consens social previ. Al mateix temps, els taronges també tenen clar que les aportacions que s’incorporin seran aquelles que segueixin el plantejament polític de la reforma, de la qual n’han transcendit pocs detalls.

Segons va anunciar el cap de Govern fa un any i mig, la reforma introduirà quatre nous tipus de contractes que donin resposta a les diverses situacions laborals per flexibilitzar el mercat de treball: un contracte per sessions, el contracte d’aprenentatge, el contracte de relleu o el de continuïtat de vida laboral un cop assolida l’edat de jubilació.

Martí també va indicar que la reforma permetria reduccions de jornades laborals pel que es defineix com a causes econòmiques conjunturals, és a dir, per a empreses que acumulin quatre trimestres de pèrdues. En aquest cas, la reducció temporal de la jornada suposaria una reducció de fins a un màxim de la meitat del salari, que podrà afectar un màxim del 30% de la plantilla.

La reforma del codi de relacions laborals anirà acompanyada de les lleis d’acció sindical i patronal i de la llei que regula el dret de vaga.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada