marti-salvans2El grup parlamentari demòcrata es mostra disposat a renunciar a limitar al 25% per llei la pressió fiscal si no hi ha consens amb el Govern. Així ho ha manifestat al programa ‘Ara i aquí’, de Ràdio Nacional, el president de la comissió legislativa de Finances i Pressupost. Martí Salvans explica que fa un parell de setmanes que el grup parlamentari de la majoria busca el consens amb el Govern sobre els termes de l’anomenada ‘regla d’or’.

Si ahir el Govern expressava els dubtes sobre la conveniència de limitar la pressió fiscal per llei, avui el conseller demòcrata Martí Salvans ha reconegut que el grup parlamentari fa quinze dies que manté converses amb el Govern per arribar a un consens sobre aquesta qüestió.

El president de la comissió legislativa de Finances i Pressupost entén la posició del Govern sobre una mesura poc corrent com és l’intent de limitar per llei la pressió fiscal i explica que “el que no podem fer com a grup parlamentari és intentar forçar les coses més enllà del que sigui possible i “si trobem un terreny sobre el qual tothom se senti còmode i que permeti posar una limitació sobre la pressió fiscal, ho farem”. Salvans creu que “és un missatge important de cara al país”.

Justifica que les negociacions sobre les competències i transferències entre el Govern i els comuns hagin deixat al marge el Consell General. Considera que implicar els tres gurps parlamentaris hagués complicat la negociació i que “el més assenyat era començar a discutir a dues bandes”. Entén que si fruit de les negociacions cal aplicar modificacions legislatives, aleshores és quan haurà d’entrar en escena el Consell General.

1 comentari

  1. DA i Govern es igual com dir: clínica i hospital….. és gairebé lo mateix

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada