baroEl Grup Parlamentari Demòcrata considera que els esdeveniments ocorreguts els darrers mesos han fet palesa la necessitat de valorar els mecanismes de control i supervisió del sistema financer, és a dir, les institucions i els instruments jurídics de què disposa Andorra. A partir d’aquesta anàlisi, caldrà adequar els esmentats mecanismes de control i supervisió a les necessitats i dimensions del sistema financer andorrà per garantir que aquestes funcions es compleixen correctament.

El Grup Parlamentari Demòcrata ha afirmat que comparteix en part la proposta del Grup Liberal. Aquesta planteja la creació d’una Comissió Especial de Vigilància i Prevenció de Risc per a l’Estabilitat Financera en què, justament, un dels punts a tractar seria la “valoració i adequació de les institucions de control i supervisió del sistema financer andorrà”.

En canvi, han indicat que l’objectiu que persegueixen és diferent al que plantegen les dues forces polítiques que integren el Grup Mixt. Per tant, descarten la creació d’una comissió d’enquesta, més orientada a qüestionar l’actuació del Govern i de l’INAF que no pas a trobar solucions duradores per a l’estabilitat del sistema financer.

Tal com ha recordat el Grup Parlamentari Demòcrata, la prioritat és que les actuacions que s’emprenguin des del Consell General no perjudiquin la plaça financera andorrana, en un moment que de per si ja és prou complicat. En aquest sentit, cal extremar la prudència i ser especialment curosos, sense renunciar a l’objectiu anunciat de revisió i actualització dels instruments de control i supervisió. En espera de prendre en breu una decisió amb relació a la proposta del Grup Liberal, el Grup Demòcrata s’ha compromès a treballar per la consecució d’aquest objectiu, amb la fórmula i el calendari que resultin menys lesius per al  conjunt del sistema financer del nostre país.

Text: DA

1 comentari

  1. Aquests només parlen a través de comunicats i sense dir les coses clares. Clar no els interessa que es faci res evidentment.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada