DA anomenarà “unions civils” els matrimonis homosexuals en una proposició de llei pròpia

matrimoni2DA aposta definitivament per anomenar unions civils els matrimonis entre parelles de mateix sexe i regular aquesta qüestió a través d’una proposició pròpia i no la del PS. Així ho ha pogut saber RTVA, el dia que s´ha sabut el criteri del Govern en relació amb la proposició de llei dels socialdemòcrates. L’executiu comparteix la voluntat del PS d’equiparar drets, fins i tot l´adopció, però detecta que el redactat del PS pot contradir d´altres lleis.

Segons han indicat a RTVA fonts demòcrates, el més probable és que el grup de DA decideixi rebutjar la proposició del PS i entri a tràmit la seva. El que és segur és que definitivament els demòcrates han escollit el terme unions civils i no matrimoni, tal com volia el PS.

Avui s’ha sabut el criteri del Govern sobre la proposició socialdemòcrata, en el qual l’executiu comparteix la necessita d’equiparar en drets parelles homosexuals i matrimonis civils heterosexuals, independentment de la denominació. Però l´executiu va més enllà. També es mostra favorable que les parelles homosexuals puguin adoptar infants. Una possibilitat que, segons el Govern, el redactat de la proposició socialdemòcrata no acaba de resoldre. A més, detecta contradiccions amb d´altres lleis que podrien plantejar problemes pràctics i jurídics.

Tenint en compte aquest criteri, molt probablement la proposició de DA també regularà l´adopció per part dels matrimonis homosexuals. Es podria entrar a tràmit parlamentari el mateix dia que es voti la presa en consideració del text del PS.