enquesta-politica

Si avui se celebressin eleccions generals Demòcrates per Andorra obtindria la majoria dels vots decidits. Seguiria el PS i a molta distància Socialdemocràcia i Progrés. Aquest és un dels resultats més destacats de l’enquesta d´opinió política que ha realitzat el Centre de Recerca i Estudis Sociològics, que també reflecteix que el cap de Govern aprova amb un 5,3.

 El 16,5% dels andorrans votarien a Demòcrates per Andorra; el 9,1% es decantaria pel Partit Socialdemòcrata i el 2,5%, per Socialdemocràcia i Progrés, segons la darrera enquesta política del CRES. El 10,6% afirma que votaria en blanc

Aquests resultats suposen un augment lleuger de totes les formacions respecte del darrer sondatge, en què el 16% va dir que votaria DA; el 7,1%, el PS, i l’1,5%, el SDP. Els vots en blanc eren més de l´11%.

S’ha de tenir en compte que pel que fa a la intenció de vot la meitat diu que no sap a qui votarà o no ho vol dir. Entre els andorrans un 17,7% considera més proper a les seves idees DA i el PS per igual. Socialdemocràcia i Progrés té un grau de simpatia més petit. S´ha de destacar que la gran majoria dels residents voldrien votar als comicis generals o parroquials i les seves preferències es decanten, sobretot, pel PS. Finalment, els andorrans valoren amb un 5,31 el cap de Govern Antoni Martí, amb un 5,47 Jaume Bartumeu, el president del grup mixt, i amb un 4,88 el primer secretari del PS, Pere López.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada