DA acusa el PS d’atacar Sindicatura

Demòcrates per Andorra qualifica d’atac a la institució la intenció del PS de dur a la justícia l’actuació del síndic general en el conflicte al grup mixt. El PS es reafirma en el seus plantejaments i creu que tot respon a un pacte preelectoral entre el cap de Govern i Josep Pintat.

DA respon amb contundència la voluntat de Pere López de portar a la justícia els canvis al grup mixt. Qualifiquen de molt tristes les intencions del PS envers el síndic. El conseller demòcrata Carles Jordana creu que s’ataca la figura i el nom de Vicenç Mateu. “L’honorabilitat del síndic no pot estar en joc. Judicialitzar ens recorda temps passats, de l’època en què el PS presentava querelles polítiques. Tornem a entrar en aquest joc i no és bo”, insisteix.

El PS es reafirma en les acusacions cap a Vicenç Mateu. I creu que l’actuació del síndic s’emmarca dins un pacte preelectoral entre el cap de Govern i Josep Pintat. “Això és legítim que ho faci el cap de Govern i que cada partit polític pugui tirar amb els seus acords preelectorals. Però qui no pot fer-ho de cap manera i que està menystenint la institució i el seu paper històric és qui entra dins d’aquest joc des d’una posició tan important i històrica com la de la Sindicatura general”, denuncia.

Els consellers d’Unió Laurediana i Ciutadans Compromesos creuen que l’acció del PS és forta tenint en compte el què representa el síndic. “El normal seria que parlant la gent es pogués entendre, però són opcions i opinions”, creu el conseller de Ciutadans Compromesos Joan Carles Camp.

El conseller d’SDP Víctor Naudi creu que la intenció del PS és legítima, però no la comparteix. Afirma que no es podia allargar més el bloqueig i recorda que la proposta del PS els deixava sense càrrecs. “Probablement és la solució menys traumàtica”, reconeix Naudi, però per altra banda defensa que “el punt més important era no obstaculitzar”.

Sílvia Bonet, malgrat que també ho veu legítim, creu que els esforços s’han de dedicar a qüestions com els problemes d’habitatge, les pensions o la sanitat. Per a la consellera la resta són coses “que no afecten al ciutadà”.

Arran dels canvis al grup mixt, el Consell ha aprovat la reorganització de les delegacions internacionals.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.