consellDesprés que aquest dimarts el grup parlamentari demòcrata deixés en suspens fins el proper dilluns -dia en què se celebra la pròxima reunió de la Comissió de Finances i Pressupost- el debat sobre les esmenes presentades per l’oposició a la partida d’un milió d’euros per a una infraestructura turística sense definir, els mateixos consellers demòcrates han decidit acceptar l’esmena del grup mixt que elimina aquesta partida. La decisió s’ha pres, segons les fonts parlamentàries consultades, després que aquest dimecres al matí s’hagi produït una reunió entre el ministre de Turisme, Francesc Camp, i els membres demòcrates de l’esmentada comissió; una reunió en la qual es pretenia clarificar el per què d’una partida tan elevada a una infraestructura sense definir. Al final, se suprimirà la partida i quan el Govern necessiti aquests diners i pugui dir a què o a quina infraestructura els dedicarà, sol·licitarà el finançament via crèdit extraordinari. Aquest també havia estat el posicionament del grup parlamentari durant la reunió que van mantenir dimarts al matí.

L’esmena del grup mixt preveia eliminar la partida pressupostària sense una alternativa on dedicar els diners, per la qual cosa DA proposarà que aquest milió d’euros es destinin a canons de neu per Arcalís i a millorar l’enllumenat del riu Valira a l’alçada del Pont de París.

L’opció de suprimir la partida i demanar, en el moment que s’escaigui, un crèdit extraordinari per aquest import ja va ser proposada pel president del grup mixt, Jaume Bartumeu, quan es va debatre l’esmena a la totalitat al pressupost. Aquest dimecres a la tarda Bartumeu ha insistit que ‘hi ha un procediment que permet el dret pressupostari andorrà que és l’avenç de fons i els crèdits extraordinaris’. Ha afegit que si es vol fer una proposta ‘el mínim que cal fer és explicar-la abans’ i que ‘tenen un procediment perfecte per fer-ho sense posar-ho al pressupost com ho han posat’.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada