Cursos gratuïts de riscos naturals i primers auxilis per a la gent gran

El Departament de Protecció Civil del Govern, juntament amb la Creu Roja Andorrana i el CENMA, de l’Institut d’Estudis Andorrans, oferiran cursos gratuïts de riscos naturals i primers auxilis per a la gent gran.

En el marc de les diferents formacions que ofereix la Creu Roja Andorrana, i amb l’impuls del Departament de Protecció Civil, l’any 2012 es van començar a oferir cursos de riscos naturals i primers auxilis específics per als alumnes de segona ensenyança. Així, els darrers anys s’han format alumnes dels diferents sistemes educatius i cada any hi ha hagut un interès més important, arribant a més de 800 alumnes que han participat a les formacions en el darrer any.

Amb la voluntat de continuar ampliant el nombre de persones formades en aquesta matèria, i sobretot d’arribar als col·lectius més vulnerables, aquest curs es vol oferir la possibilitat de rebre la formació també a les persones grans. Per aquest motiu, a través dels Departaments de Social de tots els comuns s’oferirà a la gent gran de totes les parròquies que puguin inscriure’s gratuïtament al curs.

La cap d’Àrea d’Implantació i Planificació del Departament de Protecció Civil, Yolanda Font, el cap d’Àrea de Socorrisme i Formació de la Creu Roja, Quim Fenoll, i el director tècnic del CENMA, Ramon Copons, han presentat, aquest dimarts, els nous cursos que s’oferiran i han destacat els beneficis de formar el màxim de gent possible en aquesta matèria.

Fenoll ha concretat que el curs tindrà una durada de 9 hores, que es repartiran en diferents jornades segons les necessitats de cada grup, de les quals dues es dedicaran a la formació en riscos naturals i set seran per als primers auxilis.

Pel que fa als riscos naturals, els inscrits adquiriran coneixements sobre inundacions, incendis, allaus, sismes o esllavissades, i sobre com actuar en cada situació. A més, en relació als primers auxilis, els participants aprendran com actuar en situacions d’urgència com per exemple una aturada cardíaca.

L’objectiu de la formació és arribar al màxim de gent possible, i per això no s’oferirà un nombre de cursos determinat, sinó que tots els comuns podran sol·licitar noves formacions quan hi hagi demanda per part dels usuaris. De moment, però, tots els comuns han reservat ja alguna data perquè els padrins de la seva parròquia puguin fer la formació:

riscos

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.