estenopeicaAquest dissabte, 29 de març, l’Escola d’Art del Comú d’Andorra la Vella proposa un Curset Familiar de Fotografia Estenopeica, que es desenvoluparà al Centre Cultural la Llacuna, de les 10.00 a les 13.00 hores i de les 15.00 a les 18.00 hores.

Serà obert a pares i mares amb fills de 7 a 12 d’edat i impartit per la professora Montserrat Altimiras.

Les places hi seran limitades a 15 grups familiars.

L’activitat serà gratuïta per als infants i el preu de participació s’ha establert en 10 € per als adults.

L’Escola d’Art d’Andorra la Vella té una llarga tradició en la celebració del Dia Internacional de la Fotografia Estenopeica que se celebra, habitualment, el darrer diumenge de cada mes d’abril.

Enguany s’organitza un taller participatiu, on els assistents puguin experimentar aquesta divertida i original tècnica, i s’ha programat el Curset i un taller d’aplicació en una altra data, ja que el Dia Internacional coincideix de ple amb les vacances escolars de Setmana Santa.

 

La Fotografia Estenopeica

Es coneix com a fotografia estenopeica la tècnica mitjançant la qual s’obté fotografies i negatius sense pràcticament cap equip.

Es realitza amb una càmera estenopeica – una de les càmeres fotogràfiques més senzilles -, dotada d’una pel·lícula fotogràfica i una làmina opaca, amb un forat del diàmetre d’una agulla. Aquest forat s’anomena estenop i dóna nom a la tècnica. En Anglès s’anomena pinhole (forat d’agulla).

És una de les primeres tècniques utilitzades en l’àmbit de la fotografia. No obstant, encara és practicada esporàdicament, tant per fotògrafs professionals com per aficionats a la fotografia i a la fotografia artística. S’utilitza sobretot en aquesta última disciplina per les imatges tan definides i úniques que se n’obté.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada