El Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Lleida (COILL) organitza a partir del divendres vinent un curs sobre tècniques de relaxació i ioga per a què les puguin aplicar en la seva tasca assistencial. Durant vuit sessions, els professionals rebran les eines per a millorar el benestar personal en la feina i en l’estat dels pacients. La formació serà impartida per Sara Solans, infermera i professora de ioga i relaxació, al Centre de Teràpies Naturals de Lleida. El curs arriba a la tercera edició i permet l’acreditació de 4,3 crèdits per part del Consell Català de Formació Continuada de  Professions Sanitàries.

El curs, adreçat a infermeres i infermers de qualsevol àmbit, té com a objectius l’estudi de la fisiopatologia de l’estrès, l’aprenentatge de les diferents tècniques de respiració i relaxació, l’utilització de les eines del ioga per a aconseguir l’autocontrol i la identificació i la reconducció de les tensions generades a la tasca assistencial. A més, les classes també serviran per a ensenyar a controlar l’ansietat en el pacient durant l’aparició d’una malaltia.

Els estudis científics conclouen que la relaxació és un mitjà per enfortir la salut i afavorir la respiració. Així mateix, aquests tipus d’exercicis disminueixen l’ansietat i els efectes nocius del distrès (l’estrès patològic), augmentant la sensació de benestar deles persones que desenvolupen aquestes tècniques.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada